A HPV vírust hogyan lehet elkapni? Csak szex útján?
Figyelt kérdés
Csak egyetlen partnerrel voltam életem során, aki a férjem is lesz! Neki volt más partnere is előttem. Az érdekelne ha HPV-s lennék, akkor csak azt tőle kaphattam el, vagy az más úton is terjed, mondjuk wc ülőke, vagy kézfogás, vagy valamilyen más módon?2014. ápr. 4. 08:08
1/6 A kérdező kommentje:
Azt hozzá kell tenni, hogy nem biztos, hogy HPV-s vagyok, rákszűrésen voltam, és találtak valami elváltozást, de az eredményre várni kell...
2014. ápr. 4. 08:11
2/6 anonim válasza:
Nem csak szexuális úton terjed, itt olvashatsz róla:
3/6 A kérdező kommentje:
A nem szexuális átvitel történhet elkapart szemölcsök útján is, egyik testrészről a másikra, vagy egyik egyénről a másikra. - szóval csak akkor kaphatom el nem szexuális úton ha valaki elkaparja a szemölcsét, ami HPV-től van, és én mondjuk kezet fogok vele(nem szoktam senkivel kezet fogni)...aha
2014. ápr. 4. 08:39
4/6 anonim válasza:
Nem!
El lejhet kapni testnedvekkel - pl. vérrel - is!
Ha van rajtad seb (akármilyen kicsi), azon keresztül pl.
Kézfogással, törölközővel nem... és csókkal is nagyon nehéz, mert ez a vírus igen érzékeny, nem nagyon bírja a fertőtlenítőket és a száj ph-ját sem.
Elvileg anyatejjel is el lehet kapni, de akkor nem meginni kell, hanem sebre önteni.
5/6 A kérdező kommentje:
Most bővebben utána olvastam. Tulajdonképpen búrában kéne élni, hogy az ember ne kapja el, mert ezt szinte mindenhol el lehet kapni, wc ülőke, kézfogás, szolárium stb. Klassz, az ember már ki sem léphet otthonról úgy hogy ne kapna el valamit...
2014. ápr. 4. 08:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!