Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Igaz, hogy, ha spirált rakatok...

Igaz, hogy, ha spirált rakatok fel elmúlik a havi vérzés?

Figyelt kérdés

48 éves vagyok és már nézegetem,hogy kinek hogy múlik el.

Hallottam a TV-be hogy a spirál elmulassza. Meg ismerőseim is mondták. Kicsit szkeptikus vagyok,hogy mitől múlna el ,hisz ez egy fogamzó gátló valami.

2014. márc. 11. 11:58
 1/8 anonim ***** válasza:

nem igaz.

nálunk csak erősebb lett és hosszabb a vérzés.

2014. márc. 11. 12:00
 2/8 anonim ***** válasza:
nem tudom a nevét annak amit a páromnak raktak fel (hormon adagolós) és igen, elmulasztotta
2014. márc. 11. 12:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van spirálom már évek óta, és hidd el nekem, hogy minden hónapban rendesen megjön.
2014. márc. 11. 12:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Mirena vagy ki a neve. Az hormonos, és igen általában elmúlik tőle. Mondjuk neked pár év és jön a klimax mostmar várhatnál is.
2014. márc. 11. 12:08
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát igen ,már nagyon várom,hogy elmúljon,,egyre körülményesebb.Kiszámíthatatlan,,,Hol késik ,hol időbe jön ,hol egy nappal hamarabb..pfh.
2014. márc. 11. 12:12
 6/8 anonim ***** válasza:
A megszokott fémspirálok mellet nem hogy elmúlik,hanem a legtöbb esetben erősödik,hosszabb ideig tart a vérzés. Igen,a Mirena mellett viszont nagy mértékben csökken és gyakran el is múlik. Azért múlik el tőle,mert ebben a spiráléban progeszteron nevű hormon van,aminek az a "hatás",hogy elvékonyítja a méhnyálkahártyát így nincs,ami leváljon. Ilyen spirált gyakran ajánlanak fogamzásgátlás mellett pl. myomás,vagy olyan nőknek,akiknek nagyon erős szokott lenni a vérzésük.
2014. márc. 11. 12:39
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat megy zöld kéz :)
2014. márc. 11. 12:53
 8/8 anonim ***** válasza:

nekem hormontartalmú spirál volt fenn a változókor kezdetén. Az a fajta, amely a méhre és nem az agyra hat. Soha nem volt a felhelyezés követően vérzésem és úgy mentem át a változókoron /45 éves voltam/ hogy semmit sem éreztem belőle.

Mikor a labor is azt mutatta hogy bekövetkezett a menopauza akkor levetettem

2014. márc. 11. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!