Ha PCOS-vagyok ihatom a kecskeruta teat?
Figyelt kérdés
En ugy tudom,hogy aki PCOS annak biztos hogy IR-je is van,es en ugy tudom,hogy ez a kecskeruta tea nagyon jo az IR-e is! A kerdesem a kovetkezo lenne,ihatom-e en is ezt a teat? Bajom nem lehet tolle ugye? Mert ugy olvastam h aki cukorbeteg az nem nagyon ihatja,nekem mertek cukrot regebben,2x is es akkor minden rendben volt,de ez kb masfel eve volt.A masik meg ugye nem fogja nagyon levinni a cukromat?Nemhogy rosszul leszek a teatol :( Valakinak tapasztalata vele? Javitott a PCOS,IR-n? 20L2014. márc. 6. 18:46
1/17 anonim válasza:
En folyamatosan iszom, hogy segit-e, most nem tudnam megmondani, de amikor elkezdtem, 2011 elejen, kb. masfel honap utan beköltöztek a pocakba :) a terhesseg alatt nem ittam, mert a dokinenim nem ajanlotta, aztan azt hiszem a pici fel eves kora körül kezdtem ujra. Bajod nem lehet, cukrot nem viszi nagyon le, amugy is mindig etkezes elött kell inni. Kicsit neha maceras, mert minden eves elött elöbb teat kell inni, de szerintem sokkal jobb, mint gyogyszert szedni...
2/17 A kérdező kommentje:
ertem nagyon szepen koszonom a valaszodat! es gratula a kicsihez ;) ki fogom probalni,ha nem art akkor csak javithat a dolgokon ;)
2014. márc. 10. 23:41
3/17 A kérdező kommentje:
amugy te PCOS vagy? vervizsgalatot csinaltak nallad?
2014. márc. 10. 23:42
4/17 anonim válasza:
Igen, PCOS vagyok ,vérvizsgálatot még akkor csináltak, amikor kiderült a dolog + babát szerettünk volna, azóta nem, mert még mindig szoptatok és az legalábbis magas prolaktinnal jár, ez normális. Viszont a ciklusom most egész jól beállt, az ovulációt meg konkrétan érzem :)
5/17 A kérdező kommentje:
ertem,amugy gratulalok a babahoz! Isten eltesse,es sok egeszseget nektek ;) amugy nallam petefeszket neztek,es sajnos a bal szinultig tele volt,a jobb oldalon meg 4cm-es :/ es latta a bajszom,meg a hasamon a szort,es a hajam is zsirosodik nagyon hamar,es mondta h ez pcos,de nem volt sem vervizsgalat sem semmi.....asszem 1eve a cicimbol is jott valami valadek (tutti a magas prolaktin miatt) nem mentem vele orvoshoz mivel,csak 1x fordult elo,es nah mondtak tobben h neha nekik is elojon es ha nem mulik el akkor menjek orvoshoz.Akkor inzulint sem neztek,mivel itt romaniaban nem nagyon foglalkoznak vele,vercukrot azt neztek mar es az jo volt....1x eves utan 1 oraval nezte meg a baratnom anyukaja,es akkor magas volt,de stresszes is voltam akkor,es reggel meg cukorkat ettem,azutan mentem reggeli vercukormeresre es az normalis volt. Ezert kerdem h szabad igyam vajon ezt a teat? artani nem arthat ugye? mivel ha PCOS van,akkor tutti van IR-em is,es arra meg nagyon jo ez a tea.
2014. márc. 11. 11:25
6/17 anonim válasza:
Tuti van IR-ed is, a legtöbbünknek jó a cukra, az inzulin meg túl magas. Azt amúgy nekem se nézték sajna. Idd nyugodtan, szedj magas dózisú D-vitamint, én 10000 (tízezer) egységet szedek naponta+Magnézium-citrat 720 mg elemi Magneziummal meg barátcserje tablettát. Nincs ott vmi rendes endokrinológus? Hozzákene elmenned.
7/17 A kérdező kommentje:
hat sajnos nincs :( akkor az is lehet h a kalcium hianyom,es a folyamatos sziv fajdalmam a magnezium es a d vitamin hianya miatt volt? fogok venni d vitamint es akkor a teat is megveszem amint elmegyek egy natural patikaba.koszonom a jo tanacsokat!
2014. márc. 11. 16:43
8/17 anonim válasza:
Legyen meg pár hónapig a gyulladáscsökkentő (gyógy) táplálkozás (pl. paleo) és ha az nem jó, akkor tényleg érdemes gyógynövények terén, hagyományos kínai orvoslás terén is nézelődni.
Addig legyen meg a MINTASZERŰ, igazi jó étrend (nem az idétlen IR diéta, 160g CH meg egyéb butaságok) valószínűleg ez elég lesz a gyógyuláshoz.
9/17 A kérdező kommentje:
hat en Ir dietazom 4honapja,igaz rosszul csinaltam az elejen,kb 2hete alltam ra ugy igazan....amugy en 200CH viszek be 1 nap,mert nem akarok fogyni,es erzem h a 160 nekem az keves....a teat megrendeltem mivel a kornyeken sehol sem talaltam.koszonom a valaszat....de egy kerdesem lenne...miert irta h buta dieta? orvos is ezt ajanlja,es nagyon sok embernek segitett....a paleo taplalkozas meg nehezebb,mint ez,ugy tudom.
2014. ápr. 24. 09:50
10/17 anonim válasza:
Azért nem jó az IR diéta, mert egy betegségre használják (IR-re) de nem gyógyítja azt.
Nincs több megjegyzésem ezzel kapcsolatban, írhatnék az orvosokról, arról hogy ők micsodák vagy kicsodák, vajon mit csinálhatnak ők, miért jók, miért rosszak.. egy biztos, hogy napi 200g, keményítő alapú szénhidráttal sajnos nem lehet meggyógyulni anyagcserezavarokból, krónikus betegségekből. Sajnos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!