Ducik! Milyen súllyal írta fel nektek a doki a fogamzásgátlót, és milyet? Készített valami vizsgálatot előtte?
Eléggé túlsúlyos vagyok, de szeretném felíratni magamnak a gyógyszert. Elsősorban nagyon erős menstruációs görcseim miatt (5 nap teljes munkaképtelenséget okoz nálam). Sajnos már semmilyen gyógyszer nem hat.
Van köztetek olyan, aki kifejezetten menzesz görcsökre íratta fel? Ha igen, mennyi súlyúak voltatok akkor? Milyen "mellékhatásokat" tapasztaltatok?
A doki végzett előtte kiegészítő vizsgálatokat (főként az alvadási faktor meghatározását értem)?
Milyen gyógyszert írtak fel nektek?
A túlsúly és a fogamzásgátló nem zárja ki egymást.
Én is szedtem túlsúlyosan fogamzásgátlót, bár nem túlsúllyal írták fel, a kilókat utána szedtem fel, mivel abszolút egészségtelenül táplálkoztam, tehát sok hizlaló dolgot ettem és keveset mozogtam. Én a 160 cm-es magasságomhoz volt 75 kg is, akkor is szedtem a gyógyszert. Egyébként a fogamzásgátló felíratását kézi vizsgálat, rákszűrés és vérvétel előzi meg. Vérvételnél májfunkciót szoktak nézni.
Egyébként annak idején, amikor életem első fogamzásgátlóját írták fel, akkor nekem is az erős görcseim miatt írták fel. Viszont azt tudnod kell, hogy a fogamzásgátló nem a menstruációt kísérő görcsökre van hatással, hanem konkrétan kikapcsolja a rendes ciklust és olyankor nincs menstruáció, hanem megvonásos vérzés van, amit a gyógyszer szünetre történő abbahagyása vált ki. És ezért nem szoktak görcsölni azok, akik egyébként görcsöltek menzesz alatt.
És ha ezeket a nagyon erős görcsöket nálad valamilyen egészségügyi probléma okozza, akkor azon a fogamzásgátló nem fog segíteni, mivel az mint írtam, kikapcsolja a rendes ciklust. Ezzel mindenképpen csináltass egy kivizsgáltatást. Ahol csinálnak ultrahangot is. És akkor majd megmondják, hogy írnak-e fel fogamzásgátlót is vagy sem.
Egyébként nálam mellékhatása a fogamzásgátlónak addig nem jelentkezett, amíg nem szültem. Amikor szülés után kezdtem fogamzásgátlót szedni, akkor sajnos folyton vagy fertőzésem volt vagy irritációm és elég száraz lett a hüvelyem, együttléteknél a párommal mindig síkosítót kellett használnom. Ezek miatt én abbahagytam és már nem azzal védekezünk. Nem is volt utána már ilyen gondom.
Nem csupán a görcsök miatt íratnám fel, a párom miatt is, de a görcsök lenne a főbb szempont.
Nemrég voltam nőgyógyásznál ő mindent rendben talált. Meg is kérdezte minden nélkül, hogy kérek-e valamilyen tablettát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!