A tamponnak mik a káros hatásai? És milyen gyakran kell cserélni? Mert nem érzem hogy mikor van tele.
Tudod mit?
Te nyugodtan használj tampont, próbáld ki, és utána döntsd el, hogy neked megfelel-e, vagy inkább visszatérsz a betétre.
Maximum 4 óránként kell cserélni, és ha egészséges vagy, a tampon sem fog semmiféle bajt okozni. Természeretesen a higiéniára fokozottabban kell ügyelni, de ez ebben az időszakban úgyis normális, akár tampont használ valaki, akár betétet.
én négy éve csak tampont használok, és nincs semmi bajom. szerintem sokkal kényelmesebb és gusztusosabb,mint a betét.
h milyen sűrűn kell cserélni, az attól függ, hogy milyet használsz,és hogy milyen erős a mensid. gondolom még kezdő vagy, szóval minit fogsz használni, azt 2-3-4 óránként kell cserélni, bár nekem az cs fél óráig, de az extra 4 óráig jó.
"Ne használj tampont mert szárítja a hüvely nyálkahártyáját ráadásul méhszájsebet és egyéb fertőzéseket okoz nem véletlenül ellenzi a legtöbb nőgyógyász!!"
KEdves elsö válaszoló: ebben azért egyáltalán nincs igazad. Elöször is a tampontól nem kapsz se fertözéseket, se méhszájsebet - csak akkor esetleg, ha nem cseréled rendesen. Nekem minden ismerösöm ezt használja/használta (mert már nincs zsüksége rá) - és nem kevesen vannak, de egyetlen egynek se volt baja a tampon miatt.
Ezenkivül még egyetlen egy nögyógyászról sem hallottam olyat, hogy nem javasolja a tampon használatát - tehát az, hogy a legtöbb nögyógyász ellenzi, az nem igaz.
Az eredeti kérdésre válszolva meg: ha a leirás szerint használod, akkor nincs káros hatása (én több, mint 40 évig használtam). Cserélni átlagban 4 óránként szokás, de idövel ezsre fogod venni, hogy mikor kellene esetleg elöbb. Viszont a túlgyakori csere nem jó, mert ha a tampon még nem elég nedves, akkor kellemetlen érzés a cseréje.
A TSS ugyanúgy előfordulhat betét használata mellett is, csak ott még csak a figyelmet se hívják fel rá.
A tamponnak meg semmilyen káros hatása nincs, én lassan 15 éve azt használok, de még egy fertőzésem, semmi nem volt. Úgyhogy nyugodtan.
Cserélni akkor kell, amikor meghúzod, és könnyen mozdul. Ha gyengébb a vérzés, akkor viszont inkább tisztasági betétet használj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!