Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A folyadék bevitele mennyiben...

A folyadék bevitele mennyiben befolyásolja a mensi vér mennyiségét?

Figyelt kérdés
2014. febr. 24. 14:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem semennyiben, én legalábbis nem figyeltem meg összefüggést. Hormonális és szervi dolgok jobban meghatározzák.
2014. febr. 24. 14:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Sehogy
2014. febr. 24. 15:25
 3/9 anonim ***** válasza:

folyadék mennyisége a vér "hígítása" szempontjából fontos,illetve hogy a szív ne süritett paradicsomot keringtessen és kinlódjon vele,hanem egy megfelelően hígított vért,és nyilván könnyebb pumpálnia és továbbitania a megfelelő "hígítású" vért mint egy sűrű valamit.

próbáltam plasztikusan leirni-igy jobban érthető.

2014. febr. 27. 10:53
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem baromira nem érthető. Nem tudom, mit akartál ebből kihozni, de a válasz egyértelműen nem.
2014. febr. 27. 15:31
 5/9 anonim ***** válasza:

Én értettem ;) ezen mit nem lehet érteni? Folyadék--->folyékonyabb vér-->könnyebben dolgozik a szervezet

De attól még nem lesz több a menstruáció.

2014. febr. 27. 15:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem az volt a kérdés, hogy a folyadéktól hígabb lesz-e a vér. Arra meg nem válaszolt, hogy befolyásolja a menstruációt vagy nem.

Másrészt ha ez ebben a formában teljesen igaz lenne (több folyadék = hígabb vér), akkor napi 3 liter vízzel meg lehetne akadályozni az embóliát, a trombózist, az infarktust, meg a stroke egy részét.

Holott nem lehet.

2014. febr. 27. 15:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Pedig a több folyadék hígabb vért eredményez. Én cukorbeteg vagyok, és tudom, hogy nyáron vércukormérés előtt nem ihatok meg 1 liter vizet, mert akkor annyira híg lesz a vérem, hogy a vércukormérő nem érzékeli, és hibát ír ki.
2014. febr. 27. 15:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Amúgy meg egy szóval se írta, hogy ezzel bármit meg lehetne akadályozni, csak akkor a szervezet jobban műkődik.
2014. febr. 27. 15:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Persze, hogy nem írta. Ezt én írtam, hogy HA LENNE ilyen összefüggés, AKKOR meg lehetne akadályozni. De mivel ez az összefüggés nem mondható ki, nyilván nem is lehet megakadályozni.

A vércukros dolgot elhiszem, de az lehet teljesen más dolog miatt is. (Gondolom, egy fél pohár víz nem befolyásolja, csak nagyobb mennyiség.) Egyébként meg rákerestem a neten, mert érdekelt, és sehol nem találtam arról semmit, hogy ne lehetne vizet inni cukormérés előtt. Még a terheléses cukorvizsgálatnál is azt írják, hogy szénsavmentes ásványvizet lehet inni.

2014. febr. 28. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!