A folyadék bevitele mennyiben befolyásolja a mensi vér mennyiségét?
folyadék mennyisége a vér "hígítása" szempontjából fontos,illetve hogy a szív ne süritett paradicsomot keringtessen és kinlódjon vele,hanem egy megfelelően hígított vért,és nyilván könnyebb pumpálnia és továbbitania a megfelelő "hígítású" vért mint egy sűrű valamit.
próbáltam plasztikusan leirni-igy jobban érthető.
Én értettem ;) ezen mit nem lehet érteni? Folyadék--->folyékonyabb vér-->könnyebben dolgozik a szervezet
De attól még nem lesz több a menstruáció.
Egyrészt nem az volt a kérdés, hogy a folyadéktól hígabb lesz-e a vér. Arra meg nem válaszolt, hogy befolyásolja a menstruációt vagy nem.
Másrészt ha ez ebben a formában teljesen igaz lenne (több folyadék = hígabb vér), akkor napi 3 liter vízzel meg lehetne akadályozni az embóliát, a trombózist, az infarktust, meg a stroke egy részét.
Holott nem lehet.
Persze, hogy nem írta. Ezt én írtam, hogy HA LENNE ilyen összefüggés, AKKOR meg lehetne akadályozni. De mivel ez az összefüggés nem mondható ki, nyilván nem is lehet megakadályozni.
A vércukros dolgot elhiszem, de az lehet teljesen más dolog miatt is. (Gondolom, egy fél pohár víz nem befolyásolja, csak nagyobb mennyiség.) Egyébként meg rákerestem a neten, mert érdekelt, és sehol nem találtam arról semmit, hogy ne lehetne vizet inni cukormérés előtt. Még a terheléses cukorvizsgálatnál is azt írják, hogy szénsavmentes ásványvizet lehet inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!