Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Vérzés egy héttel menstruáció...

Vérzés egy héttel menstruáció után, fogamzásgátló mellett?

Figyelt kérdés
Ma van egy hete, hogy elmúlt, de a péntek-szombati adagot nem vettem be, és ma reggel a vasárnapit (amit este 8-kor kellett volna). Szeretkeztünk is a pàrommal egy hét kihagyás után, mert nem akart elmúlni a barnázás. Ilyenkor mi van? Menjek el orvoshoz?
2014. febr. 16. 13:30
 1/8 anonim ***** válasza:

Arra nem gondoltál, hogy így teherbe esel???

A fogamzásgátlót ha valaki nem szedi rendesen, akkor csökkenhet a hatása és ha a szedője nem alkalmaz legalább 1 hétig ilyenkor kiegészítő védekezési módszert, akkor könnyen a "gyógyszer mellett lettem terhes" táborát erősítheti.

Egyébként valószínűleg a kihagyott szemek miatt jelentkezett újra vérzésed.

És azért annyiban javítanálak, hogy fogamzásgátló mellett nincs menstruáció, hanem megvonásos vérzés van, amit a gyógyszer szünetre történő abbahagyása vált ki. És mivel a fog. gátló akár 1 nap alatt is képes kiürülni a szervezetből, így nagyon könnyen előfordulhat, hogy azért jelentkezett a vérzésed, mert a szervezeted egy újabb szünetet "fogott fel", így jelentkezett a megvonásos vérzésed.

És azért majd biztos, ami biztos alapon nem árt tesztelned sem, ha nem védekeztetek kiegészítve.

2014. febr. 16. 13:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A tabletta megvonása (ahogy a szünetben is történik) megvonásos vérzést okoz. Nem kell rajta csodálkozni, hogy 3 tabletta kihagyása esetén elkezdesz vérezni.

Remélem azzal tisztában vagy, hogy így nem is véd megfelelően, tehát ha szeretkeztél a kihagyások alatt (vagy akár az előtte és utána lévő egy hétben), akkor bizony előfordulhat, hogy teherbe esel.

2014. febr. 16. 13:36
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem szeretkeztem, mert múlt héten megjött, 4napig véreztem, utána meg kb. 2-3 napig barna folyt. Aztán pénteken nem vettem be (14-én), ahogy tegnap sem! Ma szeretkeztünk először, de szokás szerint nem bennem ment el. Utána pedig egyszerre bevettem a mai gyógyszert.
2014. febr. 16. 13:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha pénteken és szombaton nem vettél be tablettát, az éppen elég volt, hogy kiürüljön a szervezetedből és csökkenjen a hatása. És ha nem használtatok gumit és csökkent hatás mellett megszakítással csináltátok, akkor az szinte ugyanaz, mintha valaki nem szed gyógyszert, hanem megszakítással szexel.

Vagyis, bár kicsi az esélye, de megvan, hogy ebből a bizonyos aktusból teherbe ess. Mert az esély ilyenkor nem nulla, csak nagyon csekély ahhoz képest, mintha nem szakítottátok volna meg a közösülést.

Szóval azért tényleg, a gyógyszer sokkal biztonságosabb annál, mint ahányan terhesek lesznek mellette, mert egyesek, amikor tényleg kéne, nem alkalmaznak kiegészítő védekezést vagy nem védekeznek megfelelően.

Tényleg el kéne dönteni, hogy most akarsz fogamzásgátlóval védekezni vagy sem. Ha igen, akkor nem árt a saját nyugalmad érdekében azt a gyógyszert rendesen szedni vagy figyelni a többi dologra.

2014. febr. 16. 17:59
 5/8 A kérdező kommentje:

"Tényleg el kéne dönteni, hogy most akarsz

fogamzásgátlóval védekezni vagy sem." Ezt mar akkor eldontottem, amikor felirattam a gyogyszert.

2014. febr. 18. 18:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha ezt eldöntötted akkor, amikor felírattad a gyógyszert, akkor miért nem szeded rendesen?

Vagy ha ez neked így jó, hogy "véletlenül" terhes leszel és össze-vissza lesz vérzésed, hát akkor lelked rajta, csak ne csodálkozz az ilyen dolgokon...

2014. febr. 18. 19:05
 7/8 A kérdező kommentje:

Oka volt annak, hogy azt a két napit nem vettem be, de szerintem nem vagyok köteles beszámolni arról hogy miért... A kezdetektől pontosan bevettem amikor kellett. Nem azért tettem fel a kérdést, hogy minden második sorban azt olvassam hogy nézzek magamba, terhes lehetek, hanem mert tanácstalan voltam.

Amúgy hogyan tudnám kiszámolni hogy mikor jön meg a következő vérzés, ha tovább szedem a levelet? (normális válasz megoldható?? Hálás lennék!)

2014. febr. 19. 18:36
 8/8 anonim ***** válasza:

De mit vársz kérdező?

Egyik szavaddal ütöd a másikat.

Utána sem nézel, hogy milyen következményekkel jár az, ha valaki nem szedi rendesen a gyógyszert, egyébként nem is kérdezte senki, hogy miért nem szedted rendesen, valaki meg elmondja, hogy milyen következményekkel járhat, pl. azzal is, ami most benned lejátszódik, hogy barnázol össze-vissza és hogy esetleg terhes is lehetsz, utána meg azon marakodsz, hogy hát nem véletlenül írattál fel annak idején, hanem azért, mert ezzel szeretnél védekezni.

Én most tényleg nem értelek.

Ha egyszer valaki azzal szeretne védekezni, akkor szedje rendesen, ha ezt nem teszi meg, akkor meg nézzen utána vagy fogja meg magát és menjen el orvoshoz és kérdezze meg attól, hogy ez milyen következményekkel jár. Ő is meg fogja neked ugyanezt mondani, amit itt mondtak neked.

És egyébként a kérdésed normálisan meg lett válaszolva, mert a válaszokban minden benne volt, amit kérdeztél.

És hogy mikor fog legközelebb vérzésed lenni? Ezt nem lehet megmondani előre. Ha normálisan végigszedsz egy levelet, akkor valószínűleg ugyanúgy majd a gyógyszerszünetben a szünet hatására megvonásos vérzésed fog jelentkezni. De ez mivel megkutyultad a szedést, nem zárja ki azt, hogy köztes vérzésed is jelentkezzen.

2014. febr. 20. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!