Terhességi tünetek, de nem terhesség. Szerintetek mi lehet?
Orvoshoz (endokrinológushoz) jövő januárra kaptam időpontot, ha nem megyek el magánrendelésre fizetősként, vagy nem próbálkozom be egy környező kisvárosok klinikáin... 3 hónapja minden menstruációm 2 napos,a mellem feszül, a bimbóim, mintha be lennének gyulladva. Reggelente és esténként erős hányingerem van (főként émelygés), néha napközben is rám tör, nem tudok sokat enni, fogytam több, mint 5 kilót, de nem vagyok kövér, most 60 kiló alatt vagyok picivel, szóval ez kb a súlyom 10%-a. Néha napokig alig bírom rávenni magam, hogy egyek, bizonyos ételektől szabályosan öklendeznem kell és ezeknek az ételeknek a köre egyre nő (már rosszul vagyok a csirkétől, a zöldségek egy részétől is, teljesen abnormális, ezeket az ételeket szeretem). Kitalálom, mit főzök másnap és amikor ott állok fölötte, ránézni sem bírok. Néha hőhullámaim vannak, ha ezek azok: elönt a forróság, de nem vagyok lázas és néhány percig még a hajam alatt is izzadok. Hangulatingadozásaim is vannak és olyan, mintha túl lennék lőve energiával, máskor felkelni sem tudok az ágyból. TSH szintem fél éve teljesen rendben volt, a pajzsmirigyemet elég sokszor ellenőrizték, mert eléggé dülledt szemeim vannak és minden kisebb kivizsgáláson felmerült a dokiknak, hogy tuti az a gond. Eddig soha nem volt vele gond, minden tökéletes.
Jah és amit még furábbnak tartok: a fenekem alakja is megváltozott, nem fogytam belőle, hanem más lett... és nagyobb, amellett, hogy fogytam... Édesanyám összes terhességi tünetét észleltem, mégis negatív a terhes teszt, a nőgyógyászom megtapogatott hüvely felől és azt mondta, nem vagyok terhes én pedig nem vagyok jobban... Tippek? Tud valaki ajánlani magánrendelést Pécs környékén? Gondolom, hogy nem úszom meg olcsón a magánrendelést, kb mire számítsak? Előre is köszönök minden választ!
Azt jelenti, hogy nagyon ketyeg a bébitikktakk. Piszokul szeretnél már terhes lenni, de nincs kitől vagy nincs rá lehetőséged. Ezek a klasszikus álterhesség tünetei.
Van egy olyan verzió is, hogy nem te akarsz terhes lenni, hanem az említett anyuka nyomja rád - nagyon erős pszichés nyomással! - azt, hogy mikor is lesz már unoka.
És van még egy harmadik eset is: hormonzavar, valamilyen szervi ok miatt.
dr. Nemes Orsolya endokrinologus
Árak is fenn vannak a honlapon. Ha van már időpontod, kérj egy beutalót a házi orvostól laborra, nézess TSH-t (tb-re megcsináltatod, viszed a leltet magaddal). Az, hogy féléve rendben voltak a pm értékeid, sajna semmit ne jelent :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!