Leszbikusok milyen nemi betegséget kaphatnak el? Hogyan lehet védekezni ellenük?
Szóval, hogy ha két nő létesít egymással szexuális kapcsolatot, akkor el lehet kapni valamilyen nemi betegséget.?
ha igen, ezek mennyire súlyosak? mit lehet ellenük tenni? el kell menni ilyen szűrővizsgálatra és ott elmondják? milyen tünetek vannak?
hogyan lehet védekezni ellenük?
A válaszokat köszönöm:))
Bármilyen nemi úton terjedő betegséget elkaphatnak, ha párjuk fertőzött. Ezek terjedése: orális szex-szel, segédeszközökkel. (pl vibrit egymás után használják)
A nemi betegségek súlyosak mind, de vannak halálosak is és vannak gyógyszeresen kezelhetőek.
Halálos a HIV fertőzés és a Hepatitis B és C vírus. Kankó, szifilisz, chlamydia kezelhető, ha időben elkapják.
A tünete betegségenként eltérőek.
Kankónál, gennyes folyás, szifilisznél először pattanásszerű képződmény a nemi szerven, majd pár hét múlva általános piros foltok a testen, majd évekig szünet. Egyszer csak pedig megjelennek az idegrendszeri tünetek, ami már nem kezelhető, halálos.
A HIV fertőzésnek évekig nincsen tünete, ezért nagyon veszélyes. Ezt óvszerrel, szűrővizsgálatokkal lehet kivédeni. A leszbikusok is tudnak óvszerrel orális szexet csinálni és a vibrire, eszközökre is gumit húzni, vagy fertőtleníteni használat után.
"Nem tudom, mitkaphatnak el, de azt tudom, hogy mit nem: HIV vírust"
Szerintem ez elég világos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!