Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyit kell fizetnem a műtétért?

Mennyit kell fizetnem a műtétért?

Figyelt kérdés

Cisztát talált nálam az orvosom, beutalt a Margit kórházba ellátásra. Amikor mentem , Ruzsvánszky doktor volt az ügyeletes orvos, így ő vizsgált meg es kiírt műtétre. Ma voltam vérvételen és a doktornő kérdezte az orvosom nevét, én pedig Ruzsvánszky doktort mondtam, mivel előtte sosem jártam a kórházban, nem ismerem a doktorokat, illetve ez az első műtétem. Így hogy a doktor urat említettem meg, lesznek fizetési kötelességeim vagy annyit adjak amennyit jónak látok? Mi számít reális árnak? (Még diák vagyok és nincs keresetem, édesanyámat pedig nem szeretném anyagilag terhelni)

Köszönöm a válaszokat!

2014. febr. 4. 12:43
 1/8 intrepid ***** válasza:
Magyarországon ingyenes az egészségügyi ellátás. Tanuló vagy, tehát van TB jogosultságod. Nem lesz fizetési kötelezettséged.
2014. febr. 4. 12:58
 2/8 anonim ***** válasza:
70%

Nekem is ilyen műtétem volt. Ismertem az orvos, mert korábban is hozzá jártam nőgyógyászhoz.

Én is hallottam, hogy kell fizetni az orvosoknak, megkérdeztem a szobatársaimat és közülük is sokan fizettek különböző összegeket.

Én nem fizettem, mert hülyén éreztem volna magam, és lehet, hogy az orvost is kellemetlen helyzetbe hoztam volna. Azóta már voltam varratszedésen és kontrollon, ugyanolyan kedves volt, mint máskor, úgyhogy gondolom ő nem az a típus, aki elvárná a pénzt :)

2014. febr. 4. 13:08
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
nem kell feltétlenül pénzt adnos ha meg leszel vele elégedve vihetsz egy üveg italt is. Manapság inkább adnak italt vagy desszertet mint pénzt, de van hogy nyugdijas néniket ad egy üveg lekvárt.(egy orvos hozzátartozója)
2014. febr. 4. 13:24
 4/8 anonim ***** válasza:

Tanuló vagy, az az orvos, aki pénzt vár el, nagyon etikátlan! Arra ügyelj csak, hogy külön ne menjen miattad be, hanem a munkaidején operáljon.

Én is piát, csokit adnék varratszedéskor.

2014. febr. 4. 16:31
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

(Nem lesz varratszedésem.)

2014. febr. 4. 16:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Semmiképpen se kell adnod semmit.
2014. febr. 4. 18:56
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellene adnod pénzt, diák létedre pláne nem!
2014. febr. 4. 20:02
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy kell adnod!
2014. febr. 5. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!