A SOTE Fül-orr-gégészeti klinikáján hogyan zajlanak a műtétek? Megosztanátok velem amit esetleg tudtok a mandulaműtétről?
Figyelt kérdés
2 hét múlva lesz ott a műtétem (garat mandulámat veszik ki), ronda, hatalmas, csupa genny manduláim vannak, nem várhatunk már vele tovább, ráhúzodott a gyulladás már egy csomó szervemre. Mit kell ilyenkor vinni magammal a kórházba? (még sosem voltam kórházban). A műtét előkészülete miből áll? Mi fog történni velem? Már érdeklődtem többször is( itt is :$ ), mindenki azt mondja nem lehet rajtam műtét alatt a saját pizsim. Ez, hogy működik? Mi lesz rajtam? (lehet buta kérdés, de én nagyon-nagyon extra szégyenlős vagyok :(, még a gondolattól is rosszul vagyok, hogy hozzám érjen bárki is... Nem tudok mit tenni, kicsi korom óta ilyen vagyok ) Hova tehetem a cuccaimat? Kísérő várhat kint a folyosón? És a műtét után? Remélem másnap már haza is jöhetek. Nagyon szépen kérlek, ha tudsz mandulaműtéttel kapcsolatos élményeket mondani, megosztanád velem?2014. febr. 3. 20:18
1/3 anonim válasza:
Nekem 1995 környékén volt a SOTE szájsebészeten arcüregi ciszta műtétem, helyi érzéstelenítéssel. Nem lehetett rajtam a saját pizsim, egy zöld köpenyt meg egy klumpát adtak abban kísértek be a műtőbe, ahol még plusz letakarták külön a lábam, a testem, meg a fejem zöld lepedőkkel, a számnál ki volt vágva. Gondolom, az altatásos műtéteknél is hasonló az eljárás a ruházatot illetően (ha neked az lesz). Ha egyébként egész nap lehet bent látogató a kórházban, szerintem, nincs akadálya, hogy megvárjon a kórteremben, vagy a műtő előtti nyilvános helyiségben. De szerintem senki sem tudja pontosan, mikor fogják műteni, a látogatódnak lehet, hogy a fél délelőttöt a kórházban kell töltenie, mire sorra kerülsz. A mandulaműtétről gyerekkoromból van élményem, engem altattak közben. Arra készülj fel, hogy utána néhány napig fájdalmas lesz a nyelés, bármilyen pépeset is eszel. Műtét után nekem még néha vérzett egy kicsit, úgyhogy a fémes vér íz is megmaradt kellemetlen emlékként, az elég undorító. De ez már majd 40 éve volt, lehet, hogy ma már az új szereknek köszönhetően kevesebb kellemetlenséggel jár a dolog, nem tudom. Értelem szerűen azt vidd magaddal, amit otthon is használnál: tisztálkodószerek, fésű, fehérnemű, zokni, Wc papír mindenképpen, mert azt mindenhol ellopják a budiból. Papírzsepi, és nem árt egy kés, kanál, villa-készlet, ha az otthonit akarod enni két hivatalos étkezés között, meg egy pohár. A pizsin kívül valami melegítő, ha több napig bent leszel, ne pizsamában legyél egész nap. Meg valami köntös, ha pizsiben vagy, magadra tudd kapni, ha hüvös van, vagy valami vizsgálatra mész. Na és persze egy papucs. :) A lényeg, hogy fel a fejjel, és jobbulást kívánok!
2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod :) Igen, altatni fognak, anyukám mondta hogy 3 évesen vették ki az orrmandulámat altatásban, végig hánytam utána a napot, de remélem kinőttem a 17 év alatt , és csak a stressz volt a hibás, fogalmam nincs olyan régen volt:D NAgyon tanácstalan vagyok, mert volt aki azt mondta rajta maradhatot a pizsije, volt aki azt mondja nem. És akiket kérdeztem mind a SOTE-n voltak. A fájdalomra már felkészültem lelkiekben, meg testileg is megedződtem annyi minden történt velem az elmúlt egy évben, ez csak hab lesz a tortán. Igen a WC papírt sehol se találtam a vizsgálatok alkalmával se :D Hát még a kajánál lesznek a gondok sajnos iszonyat finnyás vagyok, és ha fáj valamim az első dolog, hogy a gyomrom megmakacsolja magát, gyomor görcsöm van, és elmegy hetekre az étvágyam. :/ Szóval ott bajban leszek. Inni 1 litert ha tudok egy nap, 1,5 l-t ha nagyon megerőltetem magam. De majd csak lesz valahogy:) Még egyszer nagyon szépen köszönöm a részletes válaszodat:)
2014. febr. 3. 21:33
3/3 anonim válasza:
Szívesen, örülök, ha segíthettem, és még csak annyit, hogy ha félsz (mindenki fél ilyen esetben), saját tapasztalat: Én sokáig húztam ezt a ciszta műtétet, és elmondhatom, hogy a műtét előtti időszak, a félelem, az agyalás (amit épp mostanában csinálsz :) ) sokkal rosszabb, mint maga a műtét, meg ami vele jár. Ha már elindul a folyamat, bekerülsz, kezdődnek a vizsgálatok, stb. szinte felszabadulsz a nyomás alól, hogy most már itt vagy, lesz, ami lesz, túl leszel rajta és kész. Nálam így volt, de másoktól is hallottam ezt, úgyhogy szerintem nálad is így lesz. Aztán már csak emlék lesz az egész, én pl. kellemes nosztalgiával gondolok vissza, ha meghallok egy olyan számot a rádióban, amit ott bent hallottam sokszor, mert éppen akkor volt nagy sláger. Tiszta röhej :D Az idő még ezt is megszépíti. Sok bátorságot és jó egészséget, szia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!