Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Bulímia mellett, ha jól...

Bulímia mellett, ha jól gondolom, nem tanácsos fogamzásgátlóval védekezni?

Figyelt kérdés

Nem mertem a nőgyógyásznak elmondani a bulímiát, de a betegtájékoztatóban benne van, hogy más gyógyszerek esetén, illetve hasmenéskor előfordul, hogy nem véd rendesen.

Én rengeteg stadalaxot szedek és hánytatom is magamat.

Tudom, hogy hülye vagyok, nem kell leírni, csak arra vonatkozik a kérdésem, hogy ugye így nem biztonságos a fog.gátló?

2014. febr. 3. 16:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Így sz.rt se er. Bul. lekuzdese után szedheted.
2014. febr. 3. 16:48
 2/8 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben felesleges pénzkidobás a fogamzásgátló.

Ugyanis hányás, hasmenés esetén csökkenhet a fogamzásgátló hatása, ha pedig valaki rendszeresen hány és megy a hasa, akkor nagy valószínűséggel csökken is, vagyis nem fejti ki a hatását rendesen a fogamzásgátló, tehát simán terhes lehetsz.

Szóval nem kell szedned ilyen esetben a fogamzásgátlót. Védekezz óvszerrel.

És keress fel egy pszichológust a betegséged miatt. És ha éppen a súlyodnál fogva valóban indokolt lenne a fogyás, akkor pedig egy dietetikus szakember tud neked olyan étrendet és mozgásformát összeállítani, amivel sanyargatás nélkül, egészségesen le tudsz fogyni. De a pszichológus a saját egészséged védelmében mindenképpen javasolt!

2014. febr. 3. 16:51
 3/8 anonim ***** válasza:
15%
De már nem azért, de minek védekeznie egy bulímiásnak? Senki nem fog megdugni egy sovány, hányásszagú, kisebesedett torkú csajt, akit még egy étterembe sem lehet elvinni..
2014. febr. 3. 17:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Hányás, hasmenés esetén a tabletta nem véd, mivel nem szívódik fel.

Amúgy ilyen életmód mellett bármilyen védekezés nélkül is csoda lenne, ha teherbe esnél, illetve ha élve maradna a magzat. Nem kellene kezeltetni magadat, pláne ha tudod, hogy beteg vagy?

2014. febr. 3. 17:45
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Kezel pszichiáter és pszichológus is, 4 éve.

27N

2014. febr. 3. 19:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem az régen rossz ha 4 éve kezelnek és még mindig beteg vagy... Mindenből van kiút, csak akarni kell! Fél a fejjel sikerülni fog! Egy gyógyuló ED-es.
2014. febr. 4. 16:47
 7/8 anonim válasza:

Ha nem hányod ki a fogamzásgátlót, vagy nem megy a hasad a bevétele után 4 óráig, akkor hat a fogamzásgátló. Én is "bulímiás vagyok", de tudom mikor kell bevennem a fogamzásgátlót, hogy hasson, tudom mikor hányhatok, hogy ne legyen belőle probléma (vicces megfogalmazás), és tudom mikor vegyem be a hashajtót, hogy ne zavarja a fogamzásgátlót. Én is gondolkoztam, hogy megyek orvoshoz ezzel, de letettem róla, mert rajtam senki nem tud segíteni, csak én magam. Ne haragudj meg, de téged is kezel pszichiáter 4 éve, kidobsz rá rengeteg pénzt és nem sok minden változott, ha még mindig hánysz. Rajtam fogalmam nincs, hogy mi segíthet... :/ borzalmas "betegség" ez. Kitartás!

24/L

2014. febr. 19. 21:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Én abban a 4 napban szedek stadalaxot amikor nem kell bevenni a gyógyszert. Este 10kor veszem be a gyógyszert, és kb este 7-8 körül, gyógyszerbevétel előtt szoktam hányni.
2014. aug. 23. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!