Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért görcsölök be a tampontól?

Miért görcsölök be a tampontól?

Figyelt kérdés
Néha tamponcsere után begörcsölök méghozzá sokkal jobban mint amikor a menzesz miatt görcsöl a hasam. Mitől lehet ez?
2009. dec. 5. 23:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Lehetséges, hogy TSS-ed van, bár annak más tünetei is vannak. De azért jobb lenne, ha elmennél nőgyógyászhoz, mert lehet, hogy valamiért nem is használhatnál tampont.
2009. dec. 6. 00:16
 2/3 anonim ***** válasza:

Kedves első!

A TSS (toxikus sokk szindróma) egy baktérium által okozott mérgezés, ami nem "néha" jelentkezik, ahogy a kérdező leírta! Ha valaki TSS-t kap, az egy súlyos állapot, ami nemcsak görccsel jár, hanem hirtelen, magas lázzal, rosszulléttel, gyengeséggel, hányással, esetleg ájulással és azonnali orvosi segítséget igényel.

[link]

A kérdező esetében a tss fel sem merülhet!

Kedves Kérdező! Csak azzal tudlak nyugtatni, hogy nem vagyunk egyformák. Nekem pl. a tamponnal kevésbé erősek a görcseim. Ha betétet használok, még a hüvelyembe, sőt a hüvelybemenetig kisugárzik a görcsös fájdalom, tamponnal ez nagyon ritkán fordul elő velem. Hogy miért? Nem tudom. Ha neked tamponnal erősebbek a fájdalmaid, akkor az első 1-2 (amikor neked a legfájdalmasabb) napon használj csak betétet.

2009. dec. 6. 06:12
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Én a betétet nem szeretem régen azt használtam nemtom ti hogy vagytok vele de a tampon sztem sokkal higiénikusabb nem érzi az ember magát tiszta "trutymónak"...meg kényelmesebb is. De szerencsére pár percen belül el szoktak múlni ezek a görcsök úgyhogy azt hiszem maradok a tamponnál:)
2009. dec. 7. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!