Fogamzásgátlót és antibiotikumot is kell szednem 15 évesen. Nem lesz ebből később problémám?
Sziasztok! 2 panasszal is orvoshoz fordultam mostanában. Az egyik a bal mellemben észlelt csomó miatt. Először gyerekklinikán voltam a csomó miatt, megnézték, voltam már emlőultrahangon. Igazából nem tudom pontosan, vagy cisztám vagy tályogom van. Erre kaptam antibiotikumot, amit naponta háromszor kell szednem 5 napon át. A másik panaszom a rendszertelen menstruációm. Nyáron, nyár óta két havonta közel egy hónapig megvolt. Erre pedig fogamzásgátlót írt fel az orvos,amit már egy hete szedek, ennek ellenére dec. 28-a óta még mindig megvan, bár nagyon minimálisan, elég a tisztasági betét is.
Egy kicsit bizonytalan vagyok. Normális ez, hogy fogamzásgátlót és antibiotikumot is kell szednem 15 évesen? Milyen mellékhatásokra számítsak? (Az antibiotikumot csak holnap vagy holnapután kezdem szedni.)
A fogamzásgátlónál teljesen normális, ha az első 2 hónapban olyan gyenge vérzés van, mint amit írsz.
Az antibiotikum gyengíteni fogja a fogamzásgátló hatását, ez megint csak vérzéshez vezethet.
Igazából meg kellene beszélned az orvosoddal (aki a fogamzásgátlót adta), hogy mi a teendő antibiotikum szedésekor, mert lehet nem kellene a 7 napos szünetet tartanod most.
De szerintem orvost kellene váltanod, mert a nőgyógyászati problémádra nem hinném, hogy a fogamzásgátló volna 15 évesen a legjobb módszer...
Ezt egy nőgyógyász doktornő írta:
""Rendszertelenül menstruáló nőknek fogamzásgátlót adni MŰHIBA!" - Ezt sok évvel ezelőtt határozta meg az Országos Szülészeti - Nőgyógyászati Intézet. A fogamzásgátló nem a rendellenességet szünteti meg - ami abból áll, hogy a hormon rendszere elégtelenül működik - hanem becsapja a pacienst, mert VÉRZÉST INDUKÁL 28 naponta, ami azonban nem menstruáció, hanem megvonásos vérzés, és ez a beavatkozás az eredeti rendellenességet: a hormon rendszer hibáját még tovább rontja. Eredménye: amikor gyereket szeretne, még inkább nem lesz menstruációja.
A rosszul működő hormonrendszert nem elfojtani kell még jobban, hanem kijavítani! Ez persze sokkal nehezebb feladat, mint odalökni egy fogamzásgátló receptet, és ezzel becsapni a beteget! "
És ki ez a doktornő?
Nekem több ismerősöm is van, akinek ilyen fiatalon fog.gátlót kellett szedni.
Simán teherbe estek, amikor akartak.
Saját tapasztalatom nincs.
Az antibiotikum is be tud keverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!