Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Erős folyás és néha viszket...

Erős folyás és néha viszket is. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Még csak 14 vagyok és ezeket a tüneteket tapasztaltam. Bocs ha ez undi lesz, de néha már olyan sok, hogy beleragad ott a szőrbe :S De az a baj hogy anyukámnak nem merek róla szólni. Nem lehet ezt kezelni valahogy úgy hogy nem megyek nőgyógyászhoz? Amúgy kb 1,5 hete van ez
2009. dec. 4. 22:40
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Hát ha "viszket" is, ott már nagy gáz van. Nincs mese ezzel el kell menned nőgyógyászhoz!!! Maximum annyit tehetsz, hogy elmész holnap reggel egy patikába, és veszel egy Canesten kombi nevezetű gyógyszert, mely hüvelykúpból és egy tubus krémből áll, utóbbit külsőleg, előzőt pedig sejted... :) Ha végképp nem akarsz szólni sem édesanyádnak sem orvosnak, akkor ez a minimum, mert ebből nagyobb problémáid is adódhatnak! Amúgy gyógyulást!!
2009. dec. 4. 22:46
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Bocsi, hogy ezt mondom, de szólj anyukádnak. Miért kell ettől félni? Ő majd elkísér nőgyógyászhoz, aki majd megmondja mi a baj. Azt akarod, hogy súlyosbodjon? Ugye nem...
2009. dec. 4. 22:47
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem hüvelygomba, de nem 100%! Olyan a folyás, mintha "túrós" lenne?

Mégis jó lenne, ha beszélnél anyukáddal!

Végső esetben vegyél a patikában Canesten Combit (2 ezerből kijön), van benne 3 tabletta, és egy krém. Három estén keresztül egy-egy tablettát fel kell helyezni a hüvelyedbe, a krémmel pedig naponta többször be kell kenni kívül a nemi szervedet.

Ha hüvelygomba, akkor ettől hamar el fog múlni.

Ezt recept nélkül lehet kapni a patikában.

2009. dec. 4. 22:48
 4/10 anonim ***** válasza:

Ez nem ciki. Hövelygombát az is elkaphat, aki teljesen higiénikusan él, tisztálkodik., Nem kell több hozzá, mint egy hét antibiotikumos kúra, ami felborítja a hüvelyflórát, kiöli a hüvelyből az egészséges tejsavbacilusokat, és máris elszaporodik a gomba...

Szólj anyukádnak, és menjetek el ketten a nőgyógyászhoz. Ne tussold el, mert csak rosszabb lesz.

A szőrbe való beleragadás ellen pedig: tisztálkodj ott lent gyakrabban, mint naponta. A napoi fürdések közé be lehetne iktatni vagy kétszer egyszerű, tiszta vizes mosakodást nedves szivaccsal, és akkor nem fog beleragadni.

2009. dec. 4. 22:51
 5/10 A kérdező kommentje:
amit az előző írt: most pont antibiotikumot kell szednem :S Akkor ez attól van? :O
2009. dec. 4. 22:54
 6/10 anonim ***** válasza:
72%

Na figyelj, én jártam így. Nálam egy Augmentin nevű gyógyszertől volt, emit elvileg csak felnőtteknek szabad felírni. Régen volt már.

Ne vegyél semmit, hanem elmondod anyudnak, és irány az orvos, mert komoly bajod lehet.

Itt sokan nem értenek dolgokhoz, csak beírják a canestened hülyeséget, mikor nőgyógyász is vacaknak nevezi.

Ne kezeld magad, mert nagy bajt okozhatsz.

Irány az orvos, nem fog bántani!

2009. dec. 4. 23:08
 7/10 anonim ***** válasza:

22:51 vagyok.

Igen, lehet az antibiotikumtól is. Leírom kicsit részletesebben, mire gondolok.

A hüvely nem steril hely, hanem tiszta. :-) Sokféle organizmus él meg ott békében. A legfontosabbak a tejsavbacilusok, ezek felelnek a hüvely savasságáért, a megfelelő kémhatásért. Ez a kémhatás pedig kedvezőtlen a gombákra nézve.

Gomba alapesetben is van a hüvelyedben, csakhogy nagyon kevés, a tejsavbacilusok miatt. Az antibiotikumos kúra azonban nem csak a náthára-köhögésre hat, hanem az egészs testedben pusztítja a bacilusokat, beleértve a hüvelyedet is. Egy hét antibiotikumos kúra elég lehet ahhoz, hogy az összes hasznos tejsavbaktériumot elpusztítsa, szabad utat engedve ezzel a gombáknak, amik el is szaporodnak szépen. Nem kell hozzá fertőzött nemi partner, sem uszoda.

Nem tudhatjuk biztosra, hogy mi a bajod, és még nagyon fiatal vagy. Ne kísérletezz tapasztalatlanul a Canestennel. Svasd be anyukádat, ne félj tőle, segíteni fog, és ketten menjetek el a nőgyógyászhoz. Ő sem fog sem kinevetni, sem cikizni: szó nélkül segíteni fog. (Pár kérdést azért lehet, hogy feltesz.) Bízz meg az orvosban, ne kúráld magadat egyedül!

2009. dec. 4. 23:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom, hogy ne kísérletezgess otthon. Ha félrekezeled, csak súlyosbodik és sokkal nagyobb baj lesz. Nincs ezen mit szégyelned, nyugodtan mondd el anyukádnak és menjetek el nőgyógyászhoz. Ő megvizsgál és felírja a megfelelő gyógyszert neked. Ne halogasd, minél hamarabb mentek orvoshoz, annál hamarabb gyógyulsz meg. Bátran mehettek felnőtt rendelésre.

Addig is naponta többször tisztálkodj tiszta vizzel, használj tisztasági betétet, amit többször cserélj naponta.

Anyukád pedig az összes fehérneműdet, pizsamádat, törölköződet minden használat után(!) mossa ki magas hőmérsékleten, fertőtlenítő adalékkal, plusz a wc-ülőkét magad után alaposan töröld át fertőtlenítővel (pl. domestos kendő, de tökéletes egy 3-4 rétegben összehajtogatott wc-papírra cseppentett kevés domestos is, a papírt pedig a takarítás után lehúzod a wc-n). Így biztosan nem fertőzöd vissza magadat.

2009. dec. 5. 07:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Én fiú vagyok és nem tudok a kérdésedre válaszolni. Csak annyit szeretnék mondani, hogy semmi undorító nem volt a kérdésedben és ez az oldal azért van, hogy bármit megkérdezz. Bár sajnos nem mindig kap az ember itt normális választ, de a többség segíteni akar.
2009. dec. 5. 07:50
 10/10 anonim ***** válasza:
vegyél canesten combit, ha antibiotikumot szedtél, és viszket is, akkor valószínűleg gomba. canesten combit kérj a patikában, 2000-2500 ft körül van. és olvasd el a benne levő betegtájékoztatót. és ha nem múlik el a canestentől, akkor muszájlesz orvoshoz menned.
2009. dec. 6. 01:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!