Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit lehet tenni, ha valakinél...

Mit lehet tenni, ha valakinél kialakult a méhnyakrák?

Figyelt kérdés
17 éves lányról van szó... sms-ben kaptam a hírt, nem tudom elérni. Ugye meg lehet gyógyítani?
2014. jan. 26. 11:10
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
SMS-ben biztos nem kapja meg, hogy méhnyakrákja van. Amúgy meg orvos, itt senki se fogja tudni melyik szakaszban van.
2014. jan. 26. 11:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem triviális, sajnos nem annyira jó a prognózisa a kialakult méhnyakrákoknak, de gyakorlatilag minden a stádiumtól függ. Ha még csak a méhnyakra lokalizálódik és helyben vannak a rendellenes sejtek, akkor 1db kisműtéttel megszabadul tőle. Viszont én azért megbizonyosodnék róla, hogy tényleg baj van, lehet, hogy csak P4-e lett és bepánikolt.
2014. jan. 26. 11:13
 3/9 anonim ***** válasza:
Talán sűrgősen vissza kéne menni az orvoshoz,és van megoldás.
2014. jan. 26. 11:19
 4/9 anonim ***** válasza:

Nyilván attól függ, hogy milyen stádiumú. Ha csak ún. in situ rák, akkor egyszerűen kivágnak egy darabot a méhnyakból és meg is oldódik a gond.

Ha nagyobb kiterjedésű, akkor esetleg méheltávolítás lehet szükséges. Ha még nagyobb, akkor meg komplex kezelés (műtét, kemo/sugár).

De 17 évesen erősen kétlem, hogy előrehaladott méhnyakrákja lenne. Hacsak nem 10 évesen kezdett szexuális életet élni...

Gondolom P3-4 lett a citológiája, és emiatt lesz neki egy conisatio (kivágnak egy részt a méhnyakból)...

2014. jan. 26. 11:34
 5/9 anonim ***** válasza:
nekem 12 évvel ezelőtt volt (25 évesen) doki feltette a kérdést nekem, hogy csak méhnyakat vegye ki, vagy a méhet is (ő méhet is javasolta a biztonság kedvéért) így belementem... és a méhemet is kivették (utólagos szövettan eredmény szerint jól döntöttem mert már ott is voltak elszóródva rákos sejtek) sugárkezelést kaptam még műtét előtt is pár alkalommal, meg utána is 1 hónapig minden nap... de ahogy előttem leírták, ha nagyon az elején van, akkor csak kis műtét lesz...
2014. jan. 26. 14:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Utolsó: Bocsi az indiszkrét kérdésért, de mikor kezdtél nemi életet élni, és mikortól, milyen gyakran jártál szűrésre?
2014. jan. 26. 15:10
 7/9 anonim ***** válasza:
17 évesen kezdtem... 22 évesen mentem férjhez, tehát állandó partnerem volt akkor már évek óta :) (igaz előtte volt több kalandom) bocsánat elírtam.. 26 voltam mikor beteg lettem 25 évesen szültem... és még a szülésnél sem vettek észre semmit...(elképzelhetőnek tartom, hogy az hozhatott ki valamit ami lappangott bennem(?)) 18 éves koromtól folyamatosan jártam évente nőgyógyászhoz... nem akarok senkit megijeszteni, de nekem a 3. nőgyógyász vette észre a (és most figyeljetek!) ZÖLD DIÓ nagyságú!!! daganatot a méhnyakon... iszonyú folyásom volt, betétet kellett használnom, folyamatosan jártam emiatt dokihoz... kúpot, gyógyszert írtak fel... 2. doki méhszájsebbel akart műteni (tény az is volt...) közben költözés is volt ezért jártam több dokinál... na ekkor mikor kiírtak műtétre, felhívtam akinél szültem, hogy elvállalná-e... így ő volt a 3. orvos aki megvizsgált, és mondta, hogy itt azért nagyobb gond van... átadott a főorvosnak, aki ki akarta venni a méhnyakat, de annyira véreztem műtét közben, hogy abba kellett hagyniuk a műtétet, nehogy elvérezzek az asztalon... és vártuk a szövettant... 2 hét után kaptam meg a diagnózist... ha bármire kíváncsi vagy nagyon szívesen válaszolok :)
2014. jan. 26. 15:58
 8/9 anonim ***** válasza:
jah és P3-as citóm volt végig...
2014. jan. 26. 16:01
 9/9 anonim ***** válasza:
A méhnyakrák sajnos sok esetben nem függ azzal össze, hogy élsz-e szexuális életet. Utóbbi pár évben 2 huszonéves szűz ismerősömről derült ki, hogy rákos, az volt a 'szerencséjük', hogy elmentek nőgyógyászhoz, aki csinált citológiát.
2014. jan. 26. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!