Már elegem van hogy állandóan visszatér ez a betegség. Hüvelygombám van megint. Mit tegyek?
23 éves nő vagyok. sok gondom volt eddig ilyen téren .
a menstruaciom elég érdekes eleinte kimaradt sokszor majd beállt de akkor 3 évig szedtem fogamzásgátlò gyógyszert. abbahagytam utána hónapokra kimaradt megint majd egy évbe telt mire 35-40 naponta beállt amire a nődokim azt mondta rendben van.
sokszor vannak alhasi fajdalmaim meg erősebb a szőrzetem.
kb a fog.gátló szedése óta visszatérő gombás fertőzéseim vannak. voltam vele orvosnál candida albicans és lactobaccilust találtak benne. de kaptam kupot krémet és elmúlt de újra visszajött kéthavonta. 7 hónap szünet után amikor is intenzív szedtem a vitaminokat és figyeltem mit eszek majd a téli szünetben megfáztam újra visszajött. a tüneteim viszketés sűrű folyás kissé kellemetlen
érzet de ennyi és egyre csökken.
nincs partnerem és az elmúlt időszakban nem is volt.
mi lehet a gond? van vki hasonló helyzetben ?
én szerintem itt belőleg van vmi baj.
előre is köszi!
zita
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__52893..
Olvasd el ennek a kérdésnek a 11-es hozzászólását!
a doki se tud többet mondani csak kup és krém. de oka van h csak magától visszatér mikor se szex se más helyen nem kaptam el.
én azt gyanítom h hajlamos vagyok ezekre aztán ha legyengült az immunrendszerem akkor előjön évekig ez ment. minden alkalommal mentem a dokihoz. de van egy pont amikor már nincs értelme szerintem hanem azt kell kideríteni hogy előzhetem meg. erre keresem a választ a tippeket.
A hormonális fogamzásgátlók eleve hajlamosítanak a gombás fertőzésekre, ugyanúgy, mint számos más életmódmódbeli tényező.
Azt írtad: "sokszor vannak alhasi fajdalmaim meg erősebb a szőrzetem".
Ezek miatt is szükséged lenne egy mielőbbi, alapos orvosi kivizsgálásra, nem csak a visszatérő fertőzés miatt.
Még egy megjegyzés: az általad említett lactobacillusok (más néven Döderlein bacillusok) a normál, egészséges hüvelyflóra részét képezik, tejsavat és más anyagokat képeznek, és ezzel gátolják meg más, káros mikrobák túlszaporodását a hüvelyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!