Ha valaki anorexiás volt, de már meggyógyult és visszahízott lehet még valaha menstruációja?
Már másfél éve nem véreztem, de visszahíztam amit leadtam.
Decemberben voltam nőgyógyásznál aki írt fel hormontablettát, de nem hozott eredményt pedig már kellett volna. Azt mondja nem tud már mit felírni ez volt a legerősebb gyógyszer ami még a meddőknek is meghozza a havit.
Mit csináljak amivel segíthetnék magamon? Van itt még volt anorexiás aki hasonló problémákkal küzdött de rendbe jött?
Én egy gyógyult anorexiás vagyok és nekem sem jött meg miután visszatértem ahhoz a súlyomhoz, amiről elindultam lefelé a lejtőn. Viszont rengeteget néztem utána külföldi fórumokon, hogy ilyenkor mit lehetne csinálni. Sokan javasolták, hogy szedjek még fel pár kilót, mert az anorexiások annyit éheztek, hogy a testüknek szükségük van egy kis tartalékra. Plusz a testzsír az elvileg hozzájárul a női hormontermelődéshez, ami elengedhetetlen a menstruációhoz. Ezen kívül sok zsiradékot ettem (ez elég fontos) és semmit nem sportoltam. Ezek után kb. egy-két hónap után megjött.
Szóval vissza lehet hozni a menstruációt az anorexia után. Tudom, hogy elég félelmetesen hangzik ez egy anorexiásnak, de lehet, hogy még híznod kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!