19 éves vagyok,6 éve menstruálok, de még mindig nem rendszeres. Sőt van mikor egy-egy ciklus hossza meghaladja a 35 napot is! Ez baj?
uu az utolsó válaszolónak durva:Sfélévben 1*.akkor pl nem is derül ki csak ha már 6hónapos terhes vagy h azért nem jött meg?!!érdekes sztem az nem normális:S
nekem nagyon rendzsertelen volt..volt hogy 2 hétre is megjött nah az nagyon durva volt..!most 18 vok és mivel komoly kapcsolatba kerültem ezért úgy döntöttünk h jobb lenne fogamzásgátlóval védekezni+ azért is jó mert beállította a ciklusomat!nekem nagyon jót tett!sztem ezt kéne tenned
Szia! Bajnak nem baj, csak zavaró lehet. Az első válaszolónak igaza van: különbözőek vagyunk, a hormonrendszerünk is különböző! Mindenkinél, akinek nem mesterségesen beállított a ciklusa, előfordulhatnak pontatlanságok. A 35 nappal semmi gond nincs, 25-35 nap között normális, de ha 3-4 napot késik még ehhez képest is, az sem feltétlenül kóros. Lehet, hogy mostanában sok volt a stressz, felfáztál, stb. Sok minden beleszólhat.
Szerintem, ha csak nem élsz együtt pasival, ne kezdj el emiatt fogamzásgátlót szedni, mert az csak elfedi a rendszertelenséget, és ha majd babát szeretnél később, újra szembesülsz a problémával, sőt valószínűleg nehezebben is sikerül majd.
Nekem is eléggé rendszertelen volt... Úgy értve hogy nem napra pontosan jött meg. De a fogamzásgátló helyre állította nekem is a ciklusomat.
2. válaszolónak csak azt üzenném, volt osztálytársam így nem vette észre, hogy terhes, csak a 4-5. hónapban derült ki. :S Nem normális az, hogy félévente 1x jön meg. Szerintem azzal nőgyógyászhoz kéne fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!