Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha elmegyek nőgyógyászatra,...

Ha elmegyek nőgyógyászatra, milyen papírt kapok?

Figyelt kérdés
Gondolom, rajta lesz a vizsgálat módja is, meg az, hogy milyenek a dolgok, de azt ráírják-e, ép-e még a szűzhártyám?

2014. jan. 7. 08:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Általában rá szokták írni az állapotot, a méh, petefészkek, stb. Ha rákszűrés, vagy más vizsgálat történt, azt is ráírják. Emlékeim szerint, mivel én elég korán kezdtem a nőgyógyászatra járást tinikoromban (3 hetes folyamatos vérzés miatt), nem írták rá, hogy szűz vagyok még, pedig az voltam :) Ha emiatt aggódsz, szerintem felesleges. Egyébként ez nem tartozik senkire, ha másik orvoshoz viszed a leletet, ő is látná rajta ezt leírva és senkinek semmi köze hozzá. De ha mégis ilyet írna rá, jogod van kérni, hogy törölje, mert nem tartozik másra. De nem tartom valószínűnek, hogy ilyet ráírnak.
2014. jan. 7. 09:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem. Ellenben ha nagyon fiatal vagy, megkérdezik, higy szűz vagy e meg, mert ha igen, akkor mas a vizsgalat módja - sokszor ilyen esetben a vegbelen keresztül vizsgálnak.
2014. jan. 7. 09:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem ráírták.
2014. jan. 7. 09:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Én kis "füzetet" kaptam, a szűrési vizsgálatokról.

Abban nincs benne semmi ilyesmi, csak a vizsgálat időpontja, típusa, és eredménye.

Abban a többieknek igaza van, hogy meg fogja kérdezni tőled, hogy szűz vagy-e még, de ha azon aggódsz, hozzáteszem, nem tudom, mennyi idős vagy, akkor ne aggódj.

A hártya egy megerőltetőbb mozdulattól, sporttól is elszakadhat, nem érzed meg. Hogy másik mondásból származtatott mondással éljek:

Nem minden szűznek van szűzhártyája, de mindenki, akinek van szűzhártyája, az szűz.

Jó ez sem teljesen igaz, de ne menjünk bele.

Lényeg a lényeg:

Ne félj elmenni, akár szülővel, akár nem. Ezen a felvezetett adaton pedig ne görcsölj, mert olyan szempontból nem jelent semmit sem.

2014. jan. 7. 09:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem írják rá.Ha aggódsz ettől, akkor kereken megmondhatod az orvosnak, hogy szeretnéd, ha nem írna rá semmit, amiből a szüzesség elvesztésére lehet következtetni - a titoktartás miatt sztem ebben partnernek kell lennie, ha a konkrét bajodhoz ennek nincs köze. Mivel azonban az orvosnál tett látogatást felhasználhatnád a védekezésről való beszélgetésre, esetleg tabletta íratására is, talán szerencsésebb lenne, ha nyílt kártyákkal játszanál, és megmondanád a szüleidnek. Nem vagy már kislány, gondolom.
2014. jan. 7. 10:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! (:

Azért kérdezem, mert 16 éves vagyok, és ugyan nem voltam még férfival, de például tampont is használok, és nem nem veszel észre semmi akadályt, ezért gondoltam aktívan sportolok, lehet, hogy már nem is ép. Kíváncsi vagyok rá, mi a helyzet, de az olyan furán jönne ki, ha ezt így megkérdezném az orvostól.

2014. jan. 7. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!