Évek óta tartó, szűnni nem akaró hüvelygombám van. Mit csináljak? Részletek lent.
Kb.6 éve folyamatosan tart a hüvelygombám(sűrű fehér folyás).Régebben sokat jártam nőgyógyászhoz,kiadtam egy csomó pénzt,sorban írták fel a különféle gyógyszereket,kúpokat de nem segített semmi.Meguntam és elkezdtem fórumokon kutakodni házi praktikák után ki is próbáltam pár dolgot pl joghurtos/glicerin boraxos tampon ám reménytelenül.Teljesen el vagyok keseredve,ez az egész teljesen megkeseríti az életemet.Akinek hasonló gondja van/volt meghallgatnám neki mi segített,nagyon fontos lenne!Előre is köszönöm!
19/l
Csináltak neked valaha is kenetből tenyésztést? Ha nem hatottak a különböző gomba ellenes készítmények, akkor nem merült fel soha annak a lehetősége, hogy esetleg bakteriális fertőzés? (Jár pl. viszkető v. égő érzéssel?)
A kezelőorvosodnak milyen magyarázata van arra, hogy 6 éve folyamatosan tart a kezelések ellenére?
Fogamzásgátlóval védekeztek? Mennyi édességet eszel?
Csináltak és akkor elvileg gombát mutatott ki.Égető viszkető érzés sosincs csak a folyás de az mindig.Amúgy a helyzet az hogy kb 2 évig járogattam orvoshoz max 3 és utána meguntam.Azóta nem is voltam orvosnál a problémával.
Igen,fogamzásgátló tablettát használok.Édességet szoktam enni de szerintem csak olyan normális mértékben.Nem is nagyon szeretem a csokikat néha szoktam csak sütit enni,teába cukor ilyesmi....
A fogamzásgátló hajlamosíthat különböző fertőzésekre sajnos. Az, hogy a visszatérő probléma régebb óta áll fent mint a párkapcsolatod, csak azt jelenti hogy fogékonyabb vagy rá, mint az átlag. Viszont ettől a párodat megfertőzhetted. Gondolom tudod, hogy ha tüneteid vannak, akkor nem ajánlott a nemi érintkezés.
Azt tanácsolom, próbálj kicsit változtatni az életmódodon: Igyál sok folyadékot, tiszta vizet és cukor nélküli gyógyteát (pl. cickafark). Kerül a cukrot, a fehér lisztet, és az élesztőt. Teljes kiörlésű gabonát, és sok zöldséget egyél, illetve naponta egy élőflórás joghurtot. Hasznos étrendkiegészítő a grapefruitmag-kivonat, és ha van lehetőséged, szedj probiotikumokat is (elég drágák). Ezen kívül fontos a rendszeres mozgás is.
Ne hordj tangát, csak rendes pamut alsóneműt, ezt tudod mosni 60 fokon, ugyanis a gombák csak így pusztulnak ki. Használj külön törölközőt az intim területekre, és ezeket is mosd 60 fokon. Hagyd el a tampont is a menstruáció alatt, amennyiben azt használsz. Nekem ezek segítettek.
A bórax-szal nincs tapasztalatom, nekem a teafaolaj jött be, illetve az ezüstkolloidról hallottam jókat. De különben a végén még az orvos is azt javasolta, hogy olvasgassak fórumokat, mert mindenkinek más jön be. Ezt ki kell tapasztalni. Nehéz ügy, de sok sikert!
Az előző válaszoló szerintem nagyon hasznos tanácsokat adott, érdemes megfogadnod őket.
Én mondjuk azért biztos, hogy elmennék egy másik orvoshoz is ennyi idő után, mert nem hiszem, hogy 6 év alatt nem lehetett volna megtalálni és megfelelően kezelni az okot - feltéve persze, hogy az orvos utasításának megfelelően használtad a készítményeket, a Párod is megfelelő kezelést kapott és betartottátok azokat a "szabályokat", amikkel megelőzhető az úgynevezett ping-pong fertőzés.
Szerencsére nincs ezzel a témával túl sok tapasztalatom, de én eddig úgy tudtam, hogy a hüvelygomba nagyon kellemetlen viszketéssel, égő érzéssel is jár, ezért is kérdeztem, hogy csináltak-e Neked tenyésztést kenetből.
Az ezüst kolloidról igen sok pozitív tapasztalatot hallottam én is, ilyen jellegű probléma esetén is. Azt nem tudom, hogy milyen higításban ajánlják hüvelyöblítésre, de ha utána akarsz járni, biztosan találsz róla információt a neten.
(Annak az az előnye is megvan, hogy ugyanolyan hatásos a bakteriális fertőzések esetén is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!