Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Az alábbiak kizárólag a...

Az alábbiak kizárólag a terhességre utalhatnak, vagy máskor is előfordulhatnak?

Figyelt kérdés

Fejfájás:

A várandósság elején sajnos nem ritka… Első teendőd, hogy kiderítsd, nem vagy-e vérszegény. Negatív eredmény esetén nem kell mást tenned, mint gondoskodni a bőséges folyadékbevitelről!

Pecsételő vérzés:

A megtermékenyített petesejt beágyazódásakor, tehát a fogamzás után úgy 6-10 nappal enyhe vérezgetést tapasztalhatsz, ugyanis előfordulhat, hogy a folyamat közben megsérül kicsit a méhfal. Sokakat meg is tréfál a természet, a megfelelő időpontban jelentkező, rövid lefolyású, alacsony intenzitású vérzést menstruációként azonosítják, pedig a kisbaba egyik legelső hírnökéről van szó!

Fáradtság, álmosság:

Szintén normális reakció, hiszen a tested már ebben a korai szakaszában is gőzerővel készül a várandósságra.

Extra érzékeny mellek:

Az ösztrogén- és progeszteronszint megemelkedése miatt érzékenyebbé válhatnak a mellek is.

Szapora szívverés:

A hormonháztartás változásai miatt tartósan magasabb lehet a pulzusod és a testhőmérsékleted is megemelkedhet valamelyest, ami egyébként szintén fáradékonyabbá tehet.

Gyakori vizelés:

Sokaknál ez a babára utaló első jelek egyike, ebben az időszakban ugyanis jelentősen megnövekszik a vesékbe szállított vér mennyisége. Teendőd nincs, ez is így normális, viszont semmiképp se igyál kevesebbet a kellemetlenség miatt.

Hirtelen undor egyes ízektől, illatoktól:

Lehet, hogy a HCG hormon puszta jelenléte okozza a hányingert, de az is megeshet, hogy a magas ösztrogén- és progeszteronszint miatt lelassult emésztés a ludas a dologban.

Szédülés, esetleg ájulás:

Több dolog is okozhatja; leggyakrabban azért alakul ki a szédelgés, mert a progeszteron tágítja a vérereket, ezért leesik a vérnyomás, de a méh erősödő vérigénye, illetve az alacsony vagy ingadozó vércukorszint is ilyen tüneteket produkál. Enyhít a helyzeten, ha kerülöd a hirtelen mozdulatokat – főleg reggel, az ágyból való kikászálódáskor -, és rendszeres(ebb)en étkezel.

PMS-szerű tünetek:

Pont úgy érzed magad, mintha bármelyik pillanatban megjönne… A jelenség hátterében – csakúgy, mint a menstruáció előtt – a méh megnagyobbodása, telítettsége áll.

2014. jan. 4. 17:56
 1/10 anonim ***** válasza:

Dehogy csak terhességre utalnak!

Ezer másik betegség, probléma vagy állapot is okozhat ugyanilyen tüneteket.

És terhesség alatt sem jelenik meg mindenkinél vagy mindegyik tünet.

2014. jan. 4. 18:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Tehát ha minden egyszerre van jelen, még mindig van esély arra, hogy más okozhatja ezeket?
2014. jan. 4. 19:34
 3/10 anonim válasza:
lol, akkor tényleg igaz a hír, miszerint felcsináltak téged az idegenek. oo az nagyon kemény. most már értem, miért kérdezed akkor ennyire. :D nembaj, remélem így van. írhatnál erről is a blogba, nem gondolod. egyemmeg. :$
2014. jan. 4. 19:37
 4/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, azért olyan nincs, hogy minden egyszerre van jelen. Ezek, ha történetesen mind ki is jönnének a terhesség alatt, nem egyszerre vannak. Hanem a terhesség bizonyos szakaszaiban. Van, ami a terhesség legelejére lehet jellemző, van ami később és van, ami inkább a közepe, vége táján.

És természetesen egy csomó más tünetet más is okozhat.

Ha bármikor is szexeltél úgy, hogy nem volt megfelelő a védekezés, vagy nem védekeztél egyáltalán, akkor tesztelni kell és ezt akkor célszerű megcsinálni, ha kimaradt a vérzés. Akkor már sokkal biztosabbat mutat a teszt.

2014. jan. 5. 09:21
 5/10 A kérdező kommentje:

Mondjuk úgy, hogy még nem találtam olyan embert, akivel képes lettem volna szexelni. Egy részt a koromból, másrészt a bizalmamból adódóan.

Viszont ezek a tünetek java része rövid időn belül mindig észlelhető volt nálam, és az átlagtól teljesen eltérőek. Ekkor nem menstruáltam, csak a Pecsételő vérzés volt jelen, ami abszolút nem jellemző rám, és nagyon meglepett, furcsa volt.

Más után nyomozok, de a lényeg, hogy a gyermek megszülésére (amennyiben volt) egyébként se került volna sor (és itt most nem a vetélésre gondolok) és legfeljebb a 3. hónapig húzódhatott volna a dolog.

Ez elég bonyolult. Ha voltam valaha terhes, és mondjuk 2-3 hónapon belül a baba "eltűnt", ezt leszámítva még megtudják állapítani a terhességet?

2014. jan. 5. 12:37
 6/10 A kérdező kommentje:
(A tévedés elkerülése végett: Nem a terhességet, hanem azt, hogy valaha voltam már terhes.)
2014. jan. 5. 12:41
 7/10 anonim ***** válasza:

Te egy komplett idióta vagy :) A hipochondriád ezek közül bármelyiket simán produkálhatja.

Egyébként, ha vettél volna egy-két tesztet, azzal szépen bebizonyosodott volna, hogy nem vagy terhes, és valami másra irányíthattad volna a téveszméidet.

2014. jan. 7. 23:52
 8/10 A kérdező kommentje:

Tévedsz, abszolút nem szenvedek hipochondriában, úgyhogy ez teljes mértékben ki van zárva, még akkor is, ha tudom, hogy próbáltál vicces lenni.

Orvoshoz több okból kifolyólag sem mentem el, az ráér még, ha csak nem jelentkeznek ismét ezek a tünetek úgy, ahogy régebben.

2014. jan. 8. 22:39
 9/10 anonim ***** válasza:

persze, lehet simán a közelgő mensi miatt.

oh én visszaolvasva a feljegyzéseimet régebbről, simán terhességre utaló jelek voltak, közben pedig csak a hormonjaim ugráltak.

2014. jan. 8. 22:53
 10/10 A kérdező kommentje:

Igen, eleinte gyanakodtam erre én is. Csak volt egy probléma, nem igazán volt menstruáció. Legalábbis nem az, ami nálam megszokott volt. Az 6 napig tart és elég erős.

Ez viszont a fenti leírás alapján inkább pecsételő vérzésnek minősült, nem tartott addig, és nem volt erős sem. Abban a hónapban, és a következőben sem menstruáltam, csak ezt tapasztaltam, de ezt a vérzést ez időszak alatt egyszer.

Ezért zavarodtam össze kicsit.

2014. jan. 8. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!