Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A vas tabletta hígíthatja a vért?

A vas tabletta hígíthatja a vért?

Figyelt kérdés

Kb. egy hónapja szedek vas pezsgő tablettát c vitaminnal.

Eddig elég sűrű vérem volt. A mostani mesim pedig nagyon híg. Úgy folyik mint a víz.

Az előző menstruációm óta csak annyi a változás, hogy szedem a vastablettát. Folyadékot sem iszom többet, mint általában. Csak erre tudok gyanakodni.

2013. dec. 27. 12:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem hígítja a vért. A vas a vörösvértesten belül a hemoglobinba épül be. Ha jól beépül akkor a vörösvértestek kitelődnek, normál nagyságúak lesznek, így inkább sűrűbb lesz a vér mint hígabb.
2013. dec. 27. 12:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Hülye kérdés. Az oldatokat az oldószer hígítja, nem pedig az oldott anyag. Vagy hogy meg is értsd, ha a limanádéba még több cukrot teszel, nem nem hígul hanem töményedik.
2013. dec. 27. 13:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem mondanám, hogy hígítja. A menstruáció amúgy nem konkrétan a véred állapotát mutatja, hiszen abban nyálkahártya váladék meg minden szirszar van ráadásul simán megalvadhat, amitől korábban sűrűbbnek tűnhetett.

Persze nem elképzelhetetlen, hogy közvetve kihat erre amit szedsz (véralvadás stb...), de nincs jelentősége.

Nekem meg akkor volt sokkal sűrűbb, mikor magnéziumot szedtem.

Normális, hogy néha változik. :-)

2013. dec. 27. 13:02
 4/9 A kérdező kommentje:

A levált hüvelyfal meg egyéb trutyi megvan benne, de most tényleg vízszerűen folyik a vérem.

Régen, ha megjött ébredéskor a menzeszem, akkor felkelletem, elővettem a bugyim a betétet, elmentem a wc-re és elláttam magam.

De már két napja ha felkelek, akkor véres lesz a padló (úgy is, hogy rajtam van a bugyi és a betét), a vérem a térdemnél folyik... minden hajnalban fürdés, takarítás, úgy lepedő, új alsó, új háló ruha. Nekem soha nem volt ilyen durván híg a vérem.

2013. dec. 27. 13:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Még pár nap és elmúlik a menzid

Meddig kell szedned azt a tablettát?

2013. dec. 27. 13:12
 6/9 anonim ***** válasza:

Juj, hát ha ennyire durva, akkor az nem jó. Akkor ez nem valószínű, hogy a vas pezsgőtablettától van, mert az annyira kis lófing semmi, hogy nem szabadna ilyet (sem) okoznia. Különben nem lehetne minden sarkon recept nélkül pezsgőtabikat venni. Én is iszom, de ilyet még sosem tapasztaltam.

Kérdezd meg a nőgyógyászodat.

Éltél a hónapban nemi életet? Vetélés okozhat hasonlót.

2013. dec. 27. 13:26
 7/9 A kérdező kommentje:

Önkéntes alapon szedtem eddig, mert elég sokszor voltam fáradt, és nagyon megviselt a mesi. Mint egy anyalajhár, olyan voltam.

A tablettát eddig csak mesi alatt szedtem, de megtartottam utána is most, mert sokkal energikusabb vagyok, többet bírok.

2013. dec. 27. 13:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Nincs miómád? Annak ez a bőséges vérzés az egyik tünete.Ez a méh izomban egy jó indulatú daganat / nem rák !/, de nem engedi összehúzódni a méhizmot és így erősebb a vérzés.

Nálam ez van a háttérben.

/ a méhnyálkahártya távozik menzeszkor/

2013. dec. 27. 14:17
 9/9 A kérdező kommentje:
Majd elmegyek nődokihoz, de nálam nem egyszerű eset, mert, ahol élek, ott kolis vagyok, és minden vizsgálatért haza zavarnak ami 100 km-rel alréb van. Sokszor nem tudok otthon lenni hétköznap rendelési időben :/
2013. dec. 27. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!