Ez lehet az oka annak hogy két napja késik a mensim?
Eléggé túl vállaltam magam, rengeteget tanulok, érettségi, nyelvvizsga, emellett nincs szabad 5 percem suli utáni elfoglaltságok miatt.
Emellett konkrétan semmit nem eszem, nem tudom mi az oka de pár hete tart ez az étvágytalanság, 1-2 is eltelnek egy falat kaja nélkül és már hét kilót fogytam. Vizet is alig iszom, napi 2-3 pohárral.
Lehet ez annak az oka, hogy most két napja késik a menstruációm?
(A barátommal természetesen védekezünk, hamarosan veszek tesztet, de ez az ok kizárva!)
17/L
Lehet.
a túlzásba vitt fogyás,táplálék megvonás idején a menstruáció rendszertelenné válik, esetleg egy-egy hónapban ki is marad. Ennek oka a tápanyagok megvonásában, illetve a túlzásba vitt koplalásban keresendő. Nagyon leegyszerűsítve a dolgot: mivel nem elégíted ki a tested szükségleteit, az nem lenne elég erős egy gyerek kihordásához, ezért a peteérés szünetel.
A menstruáció elmaradását akkor sem szabad félvállról venned, ha egyelőre nem tervezel családalapítást: bár a túl intenzív fogyókúra kezdetben vérzéskimaradáshoz, a későbbiekben azonban akár nehezen korrigálható hormonális zavarokhoz is vezethet, de mindenképpen egy üzenet a testedtől, hogy valami nem működik megfelelően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!