Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumban (DEOEC) hogyan kezelik az endometriózist? Mit csinálnak ott, amit itt Miskolcon nem tudnak? Kérem, csak az írjon, aki tapasztalta, illetve van ismerete a témában!
20 éves vagyok. 11.28.-án volt egy laparoscopos cystectomiám. Varratszedésre mentem(12.09). Meg volt a szövettani eredmény is, melyben leírták, hogy egy körülírt területen endometriosis ovarii is felismerhető. A javaslatban pedig ez szerepelt: Ovarialis endometriosis miatt DEOEC-n további kezelés.
Kétségbe vagyok esve, mert az orvos nem mondott erről semmit, és a felvilágosítást is úgy elhadarta, hogy nekem kellett neten utána olvasni, hogy valójában miről is van szó pontosan.
3 hét múlva kell visszamennem a nőgyógyászomhoz, viszont ez a bizonytalanság megbolondít. Gondolom ott majd elmondanak mindent, de addig szeretnék valamiféle tájékozódást tenni, lelkem nyugodtsága érdekében. Arra kérem azokat, akik tudnak erről mesélni, hogy segítsenek ebben a dologban!
Lehet későn írok már és magad is választ kaptál a témában! Én azért leírom az Én esetemet.
Nekem 2012 májusban volt lapar műtétem.A beavatkozás során nálam is endometriózist találtak,amit ott helyben lekezeltek de a későbbi kiújulás miatt engem is Debrecenbe irányitottak! Azért küldenek Téged is oda mert ebben a régióban ott van endometriózis központ! Két orvos közül lehet váasztani,én Dr.Sápy Tamáshoz mentem.Itt egy GnRH nevezetü kezelést kapsz (6 hónapos) ami annyiból áll,hogy 4 hetente kapsz egy injekciót,amitől leáll a vérzésed,6 hónapig nem lesz ciklusod,nem leszel termékeny. Ez az injekció kiöli a maradék endos sejteket és ahhoz az szükséges hogy ne legyen menzeszed. A 6 hónapos kezelés után inszeminációval próbálnak teherbe ejteni,mert a legjobb orvosság az endometriózisra a terhesség,így aza cél hogy a kezelés után minnél előbb terhes legyel!
Remélem tudtam segíten,ha bármi kérdésed lenne még írj nyugodtan!
Szia!
Nekem majd most kell mennem erre az injekciós kezelésre, csak pécsre. Az érdekelne, hogy ezt az injekciót pontosan hova adják, mert a dokim erről semmit nem mondott illetve még az, hogy autóval mennék és a kezelés után tudok-e vezetni, mert hallottam olyat is, hogy nem, mert akkor nem tudok egyedül menni. Köszönöm szépen a segítséget!
Kedves 1es!
Nálad milyen mellékhatások voltak?
1-es vagyok!
Hőhullám,fejfájás,libidó csökkenés,hüvelyszárasság!!! Ez lett volna legkevesebb... a második injekció teljesen kiütött,csúnya allergiát okozott rajtam!!! Igy nekem leváltották a Visanne tablettára!
Sziasztok!
Én pár nap múlva fogok menni endos injekciós kezelésre Debrecenbe.
És olvastam olyat is a neten,hogy fizetős.
Ez valóban igaz?
Előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!