Ezeket az élelmiszereket lehet enni a Candida diéta legszigorúbb időszakában (első hónap)?
Kaliforniai paprika: elég édes, nincs benne sok cukor?
Tojás: Néhány honlapon hormontartalmúnak tartják és kedvező táptalajnak a candida-nak, más honlapokon meg azt írják, szabad enni
Ananász: állítólag szabad enni, de ez is elég édes, nincs benne cukor?
Natúr joghurt: ez tejből készül. Tejet a laktóz miatt nem szabad inni, nem? Ebben is kell, h legyen laktóz...
Piros grapefruit: szerintem édesebb, mint a sima grapefruit. Van benne cukor?
Puffasztott hajdina: nyomokban dióta, szóját tartalmazhat. Ezeket tilos enni, ez nem gond?
Szentjánoskenyér: termés formájában (nem őrölve) ehető?
Zabtej: elolvastam és cukor is van benne. Nem hozzáadott, de a zab-ban lévő cukor nem káros?
Rizstej: elvileg fehér rizst tilos enni (mert glükózzal fényesítik), akkor ezt hogyhogy szabad? Ez fehér rizsből készül, nem?
Utifű maghéj: tisztítókúra miatt szoktam inni vízzel. Ezt ugye csk heti 1x ajánlott, nem minden nap?
Szorbit: ehető vagy a gomba szereti?
Kókuszolaj: nem szabad ebben sütni zöldséget/húst? Most olvastam, hogy tilos még a hidegen sajtolt olajokat (kókuszolaj) sem melegítés után fogyasztani...
Légyszi csak az írjon, aki meg is tudja magyarázni, mit miért szabad/nem szabad enni. Köszi!
Szerintem ez az egyik legjobb, és nem olyan nehéz betartani sem. A tojás itt tiltólistás. A grapefruit kifejezetten ajánlott, mert gombaölő, abból már mindegy hogy milyen. Étrendkiegészítőként grapefriutmag-kivonat. Joghurtból csak élőflórásat vegyél, olyat ami hőkezelve sem volt. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!