Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Jobb oldal alhasi fájdalomnak...

Jobb oldal alhasi fájdalomnak mik lehetnek az okai?

Figyelt kérdés

Ma délután arra lettem figyelmes, hogy jobb oldalt alul a hasamba olyan szinten bele nyílalt egy fájdalom, hogy kiegyenesedni is alig tudtam.. a menstruációm végén vagyok, de még soha nem fájt így..azóta is fáj. Forduljak orvoshoz?

17/l

2013. nov. 24. 21:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
56%

na akkor nincs 24 óra, csak 19, baja akkor se lesz belőle, ha elmegy kivizsgálásra.

például alapjáraton érdemes ételallergia vizsgálatokat végezni vagy nőgyógyászhoz járni, sőt, talán ha nem bunkó az orvos, még abban is segít, hogy ha tényleg puffadás, mit kell tenni az elkerülése ellen (kizárt). mellesleg a puffadásnak is sok oka lehet, de az erős szúró fájdalomnak is.

persze nyilván halogatni egyszerűbb a betegnek is meg az orvosnak is.

én úgy gondolom, "jobb félni mint megijedni", mert a legtöbb betegség korai stádiumban még visszafordítható. a nemtörődömségből lesz a nagyobb baj.

2013. nov. 25. 14:22
 12/15 anonim ***** válasza:

Milyen 24, vagy 19 óra?

Na fuss neki mégegyszer az olvasásnak akkor:

Tegnap délután fájt a kérdezőnek, ma még nem fájt neki!!!

ez max. 3-4 óra!!!

És az hogy nem árt orvoshoz menni, az lehet, de akkor sem árt, ha semmi baja sincs valakinek, még csak fájdalma sem, mondjuk azért hogy biztosan nem vagyok beteg, nem fog esetleg fájni valamim?

Szóval jó lenne észnél lennünk és nem minden beleszútásra, tüsszentésre, csuklásra azonnal korházba rohanni, hanem akkor, amikor valóban szükség van rá.

2013. nov. 25. 18:59
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

mivel nem mondta meg, mikor maradt abba a fájdalom, te sem tudhatod biztosan. meg ha nagyon szőrszálhasogató akarnék én is lenni, akkor fuss neki mégegyszer, és nézd meg, mikor és mit írt. nem azt írta, hogy most kezdett el fájni 10kor, és nem éjfélkor írta, hogy nem fáj. azt sem írta hogy csak egy szúrás volt. ráadásul a vakbél perforálódás esetén enyhül a fájdalom, úgyhogy ez rohadtul nem releváns.

de ez most teljesen lényegtelen, ki mit vesz 1 napnak, huzamosabb ideig volt, nem egyszer. és gyanítom, hogy vissza is fog térni pont azért mert ez nem normális.

te sem gondolod komolyan, hogy egy ilyen erős szúró érzés "normális". sima puffadás miatt nincs ilyen. nem mondom hogy feltétlenül vakbél, valószínűbb inkább valamilyen emésztési probléma vagy gyomorsav, de pont azért kell elmenni mert nem lehet tudni ennyiből. ezért nincs értelme okoskodni.

persze ha te nem akarnál elmenni, a te dolgod, én az életből nem azt tanultam, hogy jó dolog halogatni és bagatellizálni. neked ez a véleményed, akit pl műtöttek már perforált vakbéllel, annak más.

2013. nov. 25. 20:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem azért, de ha annyira figyelmetlen, összevissza olvasod el a kérdezőt, akkor a tanácsaid is ugyanolyanok lehetnek!
2013. nov. 26. 07:56
 15/15 anonim ***** válasza:

na igen, amikor én is elkezdek szőrszálhasogatni, akkor már csak ilyen személyeskedéssel tudsz válaszolni.

mellesleg nem mintha sikerült volna figyelmesen értelmezned, az időt meg a mondatót szőrszálhasogató szinten.

egyébként nem figyelem kérdése, hogy egy napot 24 órának veszel, vagy aznapnak, ez értelmezés kérdése.

ráadásul mint mondtam egyáltalán nem mérvadó, hogy enyhül-e a fájdalom.

remélem a kérdező jól van

2013. nov. 28. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!