Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A első naptól véd a fogamzásgá...

A első naptól véd a fogamzásgátló? Hogyan?

Figyelt kérdés
a betegtájékoztatóban az van hogy ha a menstruáció első napján kezdem akkor egyből véd. el is kezdtem az első nap este. viszont számomra kicsit furán hangzik, hogy egyből véd. tényleg lehetséges? hogyan? előre is köszönöm annak aki tudja nekem a választ rá :)
2013. nov. 10. 22:11
 1/3 anonim ***** válasza:
én nem hiszem el hogy 1 nap után véd. Jobb az óvatosság. azt talán el tudom hinni hogy kb 2 hét után már véd de én biztosra menneék a ahelydeben és az az hogy a második levéltöl véd. Akkor már biztosan véd.
2013. nov. 10. 22:55
 2/3 anonim válasza:
ha nem védene az első naptól, nem írnák rá, ők sem szeretnének több milliókat, milliárdokat veszteni pereket. másrészt helytelen információt nem is lehet feltüntetni betegtájékoztatóban, ez szigorúan ellenőrizve van. azért véd az első naptól, mert olyan hormonokat juttat a szervezetedbe, ami egyszerűen meggátolja, hogy megérjen a petéd, álterhességet szimulál és mint tudjuk ha egyszer terhes vagy (vagy jelen esetben álterhes) még egy terhesség kizárt. persze mivel ez mind mesterséges, hibaszázalék mindig van, de elenyésző. azért érdemes várni, főleg ha ez az első amit szedsz, mert nem tudni hogy reagál rá a szervezeted. tegyük fel elmúlik a menstruációd és az 5-6. napon minden egyéb védekezés nélkül együtt vagy a barátoddal, de abba kell hagynod pont akkor a gyógyszer szedését, mert rosszul reagál rá a szervezeted és megjelentek a mellékhatások tünetei. akkor lehet aztán aggódni. azért tanácsolják az egy hónapot, mint várakozási időt, azaz a második levél elejét, mert akkorra már biztosan kiderül, hogy jó-e neked az adott gyógyszer. remélem tudtam segíteni! :)
2013. nov. 12. 12:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen máris érthetőbb, köszönöm :) még csak a 11. napja szedem de eddig semmi rossz mellékhatást nem tapasztaltam, remélem így is marad.
2013. nov. 14. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!