Késik a menzeszem. Mi lehet a probléma?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok és már lassan 2 éve menstruálok, az utóbbi esztendőben általában 5 napot késett, azonban most a késés ideje jelenleg ennek a duplájánál tart és még mindig nem érzem a jeleit. A terhesség egyértelműen ki van zárva !! A nem mozgástól is lehet a késés, vagy a hűvösebb időtől ? Nekem fogalmam sincs mi lehet a gond...2013. nov. 6. 22:04
1/7 anonim válasza:
Ne aggódj, ez bármitől lehet. Szokatlan stressz, diéta, mozgáshiány, hirtelen változás, hideg idő... Egyszer valaki nagyon okosan ezt írta egy hasonló kérdésnél: nők vagyunk, nem gépek :) 16 évesen 10 nap késés simán belefér.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ ! :)
Nem tudsz/tud valami módszert (ami neked/önnek már bevált) menzesz előrehozatalára ? Elég idegesítő úgy iskolába menni, hogy nem tudom mikor jön meg és folyton rohangálnom kell a mosdóba....
2013. nov. 7. 16:35
3/7 anonim válasza:
A rozmaringtea vagy a petrezselyem, amit általában erre használnak. Nekem be szokott válni a vörösbor is, szerintem neked se árt meg 1-2 deci. Szintén segít, ha sportolsz, ugrálsz, táncolsz, futsz...
És még valami - interneten a hetven éves szomszéd nénit is letegezheted, engem meg - 19 éves vénasszonyt - pláne ;)
4/7 A kérdező kommentje:
És mennyi idő után menjek el a dokihoz, ha nem jön meg ?
2013. nov. 8. 16:56
5/7 anonim válasza:
Ilyen korban szerintem olyan 2 hónap után érdemes elmenni. Már ha nem tudod az okát. De mondjuk én pont ennyi idős voltam, mikor egy radikális diétát csináltam, aminek következtében 2 hónapig nem jött meg. Nem mentem, mert tudtam, hogy a diéta miatt van (mondjuk jó nagy marhaság volt az az életmód...)
6/7 A kérdező kommentje:
Ma megjött, szóval nincs semmi baj szerencsére, bár a szokásosnál jobban fáj a hasam, gondolom a késés miatt. :) Nagyon szépen köszönöm a segítségedet ! :D
2013. nov. 9. 07:01
7/7 anonim válasza:
Nincs mit :) Ha görcsölsz, tegyél a hasadra valami meleget, forró vizes palackot vagy ilyesmit. A cickafarktea is jó ilyenkor, illetve magnézium, ha van otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!