Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Prolaktinól segitégett kérhete...

Prolaktinól segitégett kérhetek? Tapaztalattok?

Figyelt kérdés
még az eredmény prolaktinra nem érkezett meg...de a többi igen vérnél az !.autom.eosinophil 0.7% vizelet !.urobilinogén pozitiv....terhes nem vagyok..mellemből savos tej folyik...fejem sürün fáj...kedden megyek vissza az orsvoshoz....szerintetek mire számitsak? az agynál daganat lehet? tapasztalattok?

2013. nov. 1. 15:26
 1/10 A kérdező kommentje:
* Prolaktinról
2013. nov. 1. 15:30
 2/10 Reinschaw válasza:

Ez valoszinu hiperprolaktonoma, es a tejfojas pedig ennek a tunete. Menstuaciod kimaradt esetleg? Nem kell egybol a legroszabbra gondolni, hiszen okozhatja nagyon sok minden.

Szedsz fogamzasgatlot? Hasznalsz antidepressziv szereket, morfin szarmazekokat, vernyomascsokkentot, antiallergias szeeket vagy gyomorsavra valamit? Ezek mind okozhatjak. Elofordul terhesseg idejen,szules utan is. Lehet akar ismeretlen eredetu, vagy szisztemas megbetegedesegben.

Mindenkepp endocrinologus nezzen meg.

2013. nov. 1. 16:06
 3/10 Reinschaw válasza:
Vagy lehet pajzsmirigy elegtelenseg is az oka.
2013. nov. 1. 16:07
 4/10 A kérdező kommentje:
nem maradt ki menszi...gyogyszereket nem szedek....5 éve szültem....amikor voltam orvosnál vérvétel elött azt mondta jó párszor fogunk még talákozni...elég ilyesztő volt ezért is érdekelne minél hamarabb hogy mit jelentenek ezek az értékek ahova felkiáltó jeleket raktak...
2013. nov. 1. 17:16
 5/10 Reinschaw válasza:
pontosan milyen eredmenyeid vannak? a fennt leirtak kicsitt zavarosak szamomra, bocsi
2013. nov. 1. 19:46
 6/10 Reinschaw válasza:
Vannak szemproblemaid is? Ha igen mit eszleltel?
2013. nov. 1. 19:53
 7/10 A kérdező kommentje:
Amit fel irtam ahoz raktak felkiálltó jelet... a többi a normál tartományon belül van mondjuk van amelyik éppen éppen ahogy olvasn pl: RBC/vvt/ 5.06 *10~/L (4.1-5.1). ....Htr 0.44 (0.35-0.45) mch 28.5pg (28-33) autm.basophil 0.2% (0-1) a többi aranylag okés csak ezzek furák nekem...de lehet h csak ræ parázok...a szememmel mindig voltak gondok
2013. nov. 2. 08:42
 8/10 Reinschaw válasza:

Ezek az eredmenyek azt mutatjak, hogy anemias, azaz verszegeny vagy. De nem olyan veszes epp, hogy az also hatar alatt vannak. Mindenkepp meg kell varnod a prolaktin eredmenyet, Az is lehet, hogy a stressz, faradtsag miatt magas.

Szemproblemanal jelentkezhet a latoterkieses, lataselesseg csokkenese, ilyenekre gondoltam.

A fejfajas milyen? Allando, vagy neha faj? Hasznalsz fajdalomcsillapitot ilyenkor? Hasznal?

Szules utan tudtal szoptatni, volt tejed?

A menstruaciod nem valtozott? Nem ritkabb es nem verzel kevesebbet, mint regebb? Nem artana ha egy nogyogyasz is megnezzen az endocrinologus mellett.

Nem kell megijedned, ezek amiket kerdek mint a magasprolaktin szint tunetei lehetnek. Ezek jelentkezhetnek.

Ha meg 100 ng/mL folotti lesz akkor elofordulhat, hogy van egy elvaltozas az agyban, de ezek altalaban kicsik es joindulatuak. Gyogyszerre nagyon jol reagalnak es konnyen el lehet tavolitani az orron keresztul, ha a gyogyszer nem eleg.

Lenyeg, hogy ne ess panikba, hisz barmi van a problema orvosolhato :)

2013. nov. 2. 11:16
 9/10 A kérdező kommentje:
Tudtam szoptatni volt böven tejem....fej fájás majdnem minden napos...persze vannak olyan napok h nem fáj..gyogyszert nem midig veszek be ...nem tudom hogy ide e tartozik a hangulat ingadozás, túl ingerült vagyok meg lehangolt mostanában..van hogy egyik pillanatról a másikra...legutobb a vérzés nem volt olyan intenziv de volt ...Nőgyogyásznál voltam csak
2013. nov. 2. 14:37
 10/10 Reinschaw válasza:
Szerintem foloslegesen ne idegeskedj, majd meglatod mit mondanak kedden, mert a stressztol meg tovabb emelkedhet. Majd ha nem gond ird meg mit mondtak es mennyi a prolaktinod. Addig is kitartast :*
2013. nov. 2. 21:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!