Csomót tapintottam ki az egyik mellemben, mammográfiára írtak ki, milyen vizsgálatra számíthatok, fájdalmas-e? Tapasztalatokat szeretnék!
Nekem gyakran vannak ciszták a mellemben. Kétszer voltam mammográfián. A mellett összepréselik, beteszik egy satuszerű szerkezetbe, és megröntgenezik. Az összepréselés kicsit fáj, de ki lehet bírni.
Én mindenesetre inkább ultrahangra szoktam menni, ha csomót érzek, és félévente járok ellenőrzésre akkor is, ha nem tapintok semmit. Az ultrahangon látják, hogy cisztáról vagy szolid képletről van-e szó, ez utóbbi a gyanús.
Itt egy cikk a mammográfiai vizsgálatról:
Le kell vetkőznöd felülről,odaállítanak egy gép elé,amin mell magasságban van egy kis "asztal". Erre ráteszed a melledet és egy másik lappal odaszorítják az "asztalkához".
Néhány perc az egész. hallottam már olyat aki azt mondta,hogy borzasztóan fájdalmas volt,de nekem nem és sok másnak sem.
Bocs, az első sorban a mellett végén az egyik t fölösleges :)
(előző)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!