Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátáló tablettát...

Fogamzásgátáló tablettát szedők! Nektek milyen irányban befolyásolta a tabletta a vérzéseteket?

Figyelt kérdés
Én már hosszabb ideje szedem a Harmonet fogamzásgátlót ,a vérzésem változó .. volt mikor épphogy csak megvolt ,viszont jelentkezett már bővebb vérzés is .

2013. okt. 20. 12:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem csak egy fajtát szedtem és nem csak egyszer.

De bármikor bármelyiket szedtem, kevesebb vérzésem volt, 6 napig tartott ugyanúgy, mint a menstruációs vérzés, de a megvonásos vérzésnél inkább több volt a barnás jellegű vérzés, mint az intenzív vérzés.

És görcseim nem voltak a megvonásos vérzésnél.

Szervezetileg kevésbé zsírosodott a bőröm a fogamzásgátló mellett. Amióta abbahagytam a szedését, tiszta pattanás vagyok.:(

2013. okt. 20. 12:35
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem sincsenek görcseim + a gyógyszermentes nap 3 .napján mindig megjön ,de volt már ,hogy erősebb volt a vérzés ill. épphogy alig . Most legutóbb is erősebb volt ,ráadásul egyéb gyógyszert is kellett szednem mellette (antibiotikum ).Nem tudom hogy ezek befolyásolhatják e a vérzés erősségét .
2013. okt. 20. 12:40
 3/5 anonim ***** válasza:
többfélét szedtem eddig és mindegyiknél kevesebb mennyiségű lett mint alapból és rövidebb ideig is (3 nap) tart
2013. okt. 20. 13:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Írjátok ,hogy többfélét is szedtetek . Mi az oka ,miért nem maradtatok meg egy típusnál ? :-)
2013. okt. 20. 13:17
 5/5 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Antibiotikum persze, hogy lehet hatással a vérzésre. Hisz magára a fogamzásgátló hatására lehet befolyással. Nem hiába kell ilyenkor a kiegészítő védekezés. Mert ha csökken a hatás, akkor nem tudja úgy kifejteni a hatását a gyógyszer, ezáltal bizony lehet más a vérzés. Mert hogy lehet peteérés és így tovább...Ami fogamzásgátló mellett, amikor is minden rendben van, akkor nincs ez a folyamat.

Amúgy én azért szedtem több félét, mert az elsőt, ami egyébként pont a Harmonet volt, azt hosszú ideig szedtem, aztán közölték, hogy ez már egy elavult gyógyszer, írtak fel másikat. Azt szedtem egy rövid ideig, aztán babát terveztünk, így abbahagytam.

Szülés után mikor már nem szoptattam, újra elkezdtem szedni, csakhogy a gyógyszert, amit szedtem, egy időre nem forgalmazták, ami helyett kaptam egy másikat. Attól viszont 2 hónapig nem volt vérzésem. Így visszaírták a régit, amit újra lehetett kapni a patikában. Viszont egy idő után azt vettem észre, hogy vérzés előtt nagyon megduzzadnak a melleimben a mirigyek és fájnak, így elmentem orvoshoz, kaptam egy másikat. Az mellett megszűnt ez a panasz. Viszont nagyon sokáig küzdöttem minden fajta hüvelyi nyavajával, gyulladással, irritációval, így már mindent letettem, ami a hüvely ph-ra hatással lehet, csak a gyógyszert nem, de végül már azt is. Így most már nem szedek.

Hát, így szedtem én sok fajtát.:)

2013. okt. 20. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!