Miért görcsölök ennyire, mikor megvan?
Ez mindenkinél egyéni. Amikor nekem megjött, először észre sem vettem. Aztán úgy egy év után már fájt. 16 és fél évesen, mielőtt elkezdtem szedni a fogamzásgátlót, néha már a hányás kerülgetett, és nagyon kiütött. Volt, hogy meg kellett kérnem a tanárt, hogy hadd írjam meg a dolgozatot másnap. Amikor elkezdtem szedni a gyógyszert, megörültem, mert elmúltak a görcsök. Az öröm kábé eddig tartott (most 18 és fél vagyok), mert már megint fáj. Nekem szerencsére csak az első nap, de a PMS-nek is vannak hülye tünetei: úgy fáj a mellem, meg a mellbimbóm, hogy nem lehet hozzáérni.
Amúgy ha tényleg nagyon rosszul vagy, esetleg el is ájulsz stb, akkor keress fel egy nőgyógyászt. Van egy ilyen betegség (nem emlékszem a nevére), ami azzal jár, hogy a méhnyálkahártya szövetei nemcsak a méhen vannak, hanem a környező szövetekben is, és a hormonváltozás hatására ezek is le akarnak válni. De egy orvos biztosan tud javasolni valami megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!