Fogamzásgátlótól PCO?
Figyelt kérdés
1 éve PCO-t diagnosztizált nálam a nőgyógyász, és mivel nem akarok még gyereket, fogamzásgátlót írt fel. Több fajtát is szedetem már, de mindegyiknél volt közti vérzésem, így ennél is, amit PCO-ra írt fel. Azon gondolkodom, hogy abbahagyom a tabit, mivel sosem volt baj a ciklusommal, de mióta ilyen tablettákat szedek azóta küzdök ilyen gondokkal. Lehet nem is PCO, csak épp mikor 3 hónapos tabi szünetet tartottam volt egy kis hormonzavarom (és akkor voltam ennél az orvosnál és a PCO-ra gondolt.)? De hát csak orvos, tudnia kellene. Bár 5 év alatt nem találtak nekem egy jó fogamzásgátlót....2013. okt. 11. 16:54
1/5 anonim válasza:
pco-t vaktában elég nagy felelőtlenség diagnosztizálni. voltál egyéb vizsgálatokon(hasi uh, inzulin rezisztencia vizsgálat stb)?
2/5 anonim válasza:
PCOS- nál több hormon eltérés is egyszerre áll fenn.
Ezt endokrinológus tudja igazán kezelni, nőgyógyász , hát igen legfeljebb fogamzásgátlót tud javasolni.
Mindenképp jó lenne keresned egy endokrinológust további vizsgálatok / tesztoszteron, ösztrogén szint ellenőrzés, inzulin rezisztencia irányában történő vizsgálatok / miatt
3/5 A kérdező kommentje:
UH-n voltam, akkor 1 hónapja nem szedtem tabit. Azt mondta a doki, olyan a méhem mintha betonra fűmagot szórnánk (25 éves vagyok!)..., sok petefészekcisztát is látott. Már írta is fel a tablettát. Hozzáfűzte ha gyereket akarok, akkor menjek vissza, majd ad valami másik hormont.
2013. okt. 11. 17:30
4/5 anonim válasza:
"Hozzáfűzte ha gyereket akarok, akkor menjek vissza, majd ad valami másik hormont."
Mi meg majd esőtáncot járunk hozzá!
Komolyra fordítva a szót, mint ahogy korábban írták, menj endokrinológushoz, amihez beutaló kell, ha jól emlékszem. A tablettákkal csak a tüneteket kezelik, látszat megoldást ad, de az igazán hasznos az lenne, ha az okokat derítenék ki, és amit lehet, azt kiküszöbölni, javítani.
5/5 Ravel válasza:
Igen, endokrinológus kell ide! A nőgyógyász tényleg csak a tablettákkal játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!