Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Visszatért a fertőzés?

Visszatért a fertőzés?

Figyelt kérdés
Rákszűrésre mentem a nőgyógyászhoz, de vizsgálat közben észrevette, hogy bakteriális fertőzésem van (ph 7,5!). Írt dalacin krémet, amit rendesen használtam is. Különbség nem volt, hiszen előtte sem volt semmilyen tünetem, kicsit szégyeltem is a dokinál, hogy ő vette észre a bajt, nem én. Most viszont, kb. egy héttel a kúra után, néha-néha furcsán ég bent a hüvelyem. Nincs folyásom (még annyi sem, mint máskor, normálisan), nem viszket, nem csíp, csak ez a bizonytalan égő érzés jelentkezik naponta néhányszor. Újra megfertőződtem volna (direkt emiatt nem voltunk együtt azóta a férjemmel)? Mindenképpen visszamegyek az orvoshoz, csak jól esett kiírni magamból a bizonytalanságomat, és jó lenne, ha valaki megnyugtatna, hogy ez mással is előfordul.
2009. nov. 10. 05:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia, nem csak veled történik ilyen, nekem is volt vagy van még nem tudom pontosan mert a kúra megtörtént és köv. hónapban megyek vissza kontrollra. Nekem ph 3as volt még, de nekem is nagyon fájt égett, és kedvetlen voltam tőle, mert olyan fájdalmaim voltak. Pedig tisztaságilag minden rendben nálam, de mégis előfordul ilyen fertőzés. Mindig vigyázok, tisztaságit használok, lactacydot használok és mégis megvan a baj. De egyre többet hallom, hogy másnak is van baja. Jelenleg 2 barátnőm is panaszkodik, hogy gond van. Nem tudom mi okozza, mert tisztaságilag minkettő renben szintén félre ne értsd, de szerintem annyi az egész, hogy gyengül az immurendszerünk nincs annyi idő figyelni önmagunkra ( renszeres étkezés, mozgás stb. és fogékonyabbak vagyunk minden nyavajára. Nem kell kétségbeess mert minden második nő legalább ezzel a problémával szenved, de ezért vannak az orvosok. Be kell tartani az utasításokat és nem egyik napról a másikra, de meg fogsz gyógyulni. :) 25 L
2009. nov. 10. 06:30
 2/6 A kérdező kommentje:

Azt olvasom mindenhol, hogy a lactacyd ph-ja nem is jó a hüvelynek. Tavaly én is váltottam.

Tényleg azt nem értem, hogy hogyan lehetett korábban úgy fertőzésem, hogy nem volt mellette tünet, a kezelés után pedig vannak tüneteim?! Azt is nehéz "feldolgozni", hogy bakteriális fertőzés. Tudom, tudom, hogy ilyen is előfordul, de mégis: a gombák jönnek, mennek, már-már természetes időnként egy gombafertőzés. De baktérium? És így? Én is ügyelek a higiénére, popsitörlés irányára, hogy megy be a baci?

2009. nov. 10. 06:47
 3/6 anonim ***** válasza:

a lactacyd-ot használók ne használják.

az tényleg nemjó a hüvelynek, ugyanis jóval magasabb a PH-ja mint a hüvely természetes PH-ja. ez pedig azért baj, mertha eltolódik savas irányba (márpedig a lactacyd túl savas) akkor az a gombák táptalaja lesz. senkinek nem ajánlom, én 2 évig használtam, és 2 évig együtt éltem a gombával, mert nemlehetett eltüntetni. azaz de, kb 2 hétre. aztán visszajött) majd kicsit elkezdtem énis kutakodni neten, mert az orvosoktól már kivoltam h képtelenek meggyógyítani, és olvasgattam a gombákról, aztán összeraktam a képet, h a gomba a savas környezetet szereti, ez a szar lactacyd meg brutál savas. így fogtam magam és vettem egy másik lemosót. nivea-t vettem, mert ennek a PH-ja ugyanannyi mint a hüvelyé. elmentem az orvoshoz, megkaptam ugyanazt a gyógyszert amit eddig, elvégeztem a kúrát, közben a nivea-t hazsnáltam már, és azóta egyszer sem volt gombám...ennek immár 3 éve. úgyhopgy a lactacyd nálam leszerepelt, örökre.

és nemegyszer olvastam más fórumokban is, hogy a lactacyd miatt nemtudtak egyesek megszabadulni a gombától.

úgyhogy én tényleg nem ajánlom senkinek.

2009. nov. 10. 13:26
 4/6 anonim ***** válasza:

jaj a kérdésre elfelejtettem válaszolni :D

naszóval, a bakteriális fertőzés az tipikusan az, amit nmszoktak észrevenni:) mett nemmindig okoz tüneteket. és ha az ember nem szexel, akkor elis múlik magától. ha szexel akkor nem, mert a férfin marad aztán folyton visszaadja, de ugyanakkor a férfinak ez nem árt. nameg ugye a folyamatos hazsnálat miatt nemtud meggyógyulni, mármint a hüvely.

azon meg ne stresszelj, hogy jaj bacik, meg hogy kerültek oda....egy bakteriális fertőzést kb mindenki megkap egyszer az életében, ez magától alakul ki. mint egy megfázás. hopp, megfáztam. dehogy miért???? semmi gond nincs ezzel, ez a női hüvely ilyen, rengetegféle baja lehet, csak a felét észre sem vesszük....

2009. nov. 10. 13:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia, legelső vagyok. Köszönöm a jótanácsokat, megfogadom és remélem nekem sem lesz komolyabb bajom és neked is csak jót kívánok. :)
2009. nov. 11. 06:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a megnyugtatást mindenkinek és jobbulást magunknak! :) :)
2009. nov. 11. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!