Mit tehetnék? Teljesen el vagyok keseredve.
Évi 1-2-szer jelentkező menstruáció miatt felkerestem egy nőgyógyászt, aki vizsgálata során PCOS-t diagnosztizált nálam, elküldött laborra (hormon+glükózterhelés). Tegnap visszavittem neki a leleteimet, amin egyébként a tesztoszteron volt magas (2,6- a normál tartomány felső határa), illetve az éhgyomri inzulin picit alacsonyabb (1,8 volt az én értékem, a normál tartomány 1,9-nél kezdődik). Kielemezte a doki, megállapította, hogy bár sem az alkatom, sem az eredményeim nem erre utalnak, de kitart a szénhidrát-anyagcserezavar mellett, hogy ez okozza a problémámat. Három lehetőséget kínált:
- felír egy fogamzásgátlót, amivel előidézhetünk vérzést, de az alapbetegséget nem szünteti meg.
- felír egy cukorgyógyszert a teljesen normális cukromra.
- szénhidrátdiéta (nem fogyás céllal, mivel a 176 cm-hez 53 kg vagyok).
Elmondta, hogy mindkét gyógyszer csak tüneti kezelést nyújtana, amint abbahagynám, visszatérne a probléma. 200g-os CH-diétát javasolt, eddig ugyan sosem méregettem a bevitt mennyiséget, de próbálok egészségesen étkezni, nem hinném, hogy túl sok CH-t vinnék be egy nap.
Amit igazából nem értek, az, hogy azt mondta, rendbe kell tenni a cukromat, amire korábban ő is azt mondta, hogy teljesen normális. Akkor mit akar rajta rendbe tenni?!
28 éves leszek, nem szeretnék még évekig várni a nagy semmire, egy pár éven belül babát szeretnék, de ha a diéta sem segít, mégis mit tehetnék? Annyira kétségbe vagyok esve, hogy egyik doki sem tud segíteni rajtam, egyik szerint sincs semmi bajom, akkor mégis miért nincs menzeszem? Már arra is gondoltam, hogy tulajdonképpen egy teljesen egészséges férfi vagyok, csak épp pénisz helyett vaginám van...
Elnézést, hogy kicsit hosszú lett és köszönöm annak, aki végigolvasta és tud segíteni.
a nőgyászok a tünetet kezelik, a tiéd rendes, hogy ezt el is mondja
menj endokrinológushoz (háziorvostól kell beutaló), ő adhat megfelelő gyógyszert, amitől beáll a menstruációd is, lesz végre normál ciklusod, peteérésed, kezeli a cukrod. Vélhetően hármas kezelés lesz a megfelelő: gyógyszer, CH diéta, mozgás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!