Mi lesz az orvosnál (nőgyógy. ) ebben az esetben?
Ezzel nem is nőgyógyászhoz kell menni!
Háziorvoshoz, ő pedig tovább küld majd emlőultrahangra! És esetleg más egyéb vizsgálatokra.
Nőgyógyász tökéletes,sok helyen van helyebn ultrahang is.
Ha ő úgy gondolja,akkor mamográfiára küld tovább (olyan mint a tüdőszürő,odaállsz,melled kiscsit megnyomja a gép,és kész,nem fáj)
Alapos nődoki akkor már lenn is megnéz,bajod nem lesz tőle.
Melledet megtapogatja kézzel,ha van akkor ultrahanggal.
Meg fogja kérdeni,hogy fájni szokott-e a melled,milyen gyakran,menstruációval lehet-e összefüggésben.
Lehet ciszta,lehet rosszabb,de lehet csaka tejmirigyek vannak begyulladva (nekem pl most azok vannak begyulladva,pedig gyerekem sincs,tapintásra én is bepánikoltam elsőre,hogy rákos vagyok)
Csak szólok, hogy nálunk pl., ahová én járok kórházba, ott csak is a mammográfián van olyan ultrahang, amivel mellett tudnak ultrahangozni. A nőgyógyász egy ilyen esetben felesleges körfutás.
Úgyis mammográfiára kell vele menni!
A háziorvos is adhat beutalót!
A nőgyógyász így is úgy is tovább fogja küldeni.
És mire nőgyógyászhoz időpontot kap, utána plusz a mammográfiára időpontot kap, az mind idő.
Míg a háziorvoshoz akár holnap is elmehet a kérdező és egyből kérheti az időpontot a mammográfiára és kapja a beutalót is.
Nekem is háziorvos adott volna beutalót, meg volt beszélve, csak nekem elmúltak a csomók.
A nőgyógyász ebben az esetben felesleg kör tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!