Ha valaki egyáltalán nem menstruál az teherbe eshet?
Ismeretlen okok miatt 5 éve nincs menzesze a barátnőmnek, nem nagyon foglalkozik vele, azt modnja neki jó igy, párszor volt orvosnál nem tudták megmonddani mi baja van. Ma mesélte, hogy a barátjával úgy szexelnek, hogy a barátja kiveszi mielőtt elélvez, de eltelik pár perc és vissza is teszi és folytatják tovább. Mert hogy Ő nem menstruál, ezért nem lehet terhes se. De én azért aggódok, tudom nem az én dolgom hanem az Ő baja ha felelőtlen. De nekem pedig a legjobb barátnőm.
Mit gondoltok erről? Igy tényleg nem lehet terhes? ( bár ez szerintem erős kijelentés, vannak csodák, de nem nagyon van rá esélye ez igaz? Vagy próbáljak beszélni a fejével ? !
Köszönöm a válaszokat előre is.
Na meg, igaz, hogy ilyenkor nem lehet, vagyis nem tud fogamzásgátlót szedni? Azt a menzeszhez kell állitani nem ?
Aggódom érte... Olyan felelőtlen
Ha nőgyógyász megvizsgálta és nem tudja megmondani mi baja van, akkor menjen el endokrinológushoz további vizsgálatokra. Ha anatómiailag rendben van, akkor hormonális betegség állhat a háttérben. Lehet, hogy az agyalapi mirigyben termelődő serkentő hormonok hiánya okozza a menzesz kimaradását. Azért jól tenné, ha lépne ez ügyben, mert aztán késő lesz. Lehet 5-6 év múlva babát szeretne és akkor kezdi el a baj forrásának a kiderítését.
Ha beszélgettek erről próbáld meggyőzni.
"Igen ám, de nincs menzesze, szóval nincs mit megelőzni?! "
Mit nem értesz? Szerinted amikor egy kamasznak először jön meg, tehát még életében nem menstruált, akkor előtte nem volt peteérése? Pont azt próbálom elmagyarázni, hogy mivel a menzesz előtt peteérés van, ezért ha pont akkor vannak együtt akkor teherbe eshet és mivel 5 éve nem jött meg neki, észre se fogja venni.
Ha nem esik teherbe egyébként ilyenkor megjönne, független attól, hogy 5 éve nem történt meg, előfordulhat. Én is ismertem olyat akinek vagy 2 évig nem jött meg, aztán magától újra megjött, minden előzetes jel nélkül.
Nem kell leharapni a fejem. Nem értek ehhez, én nem vagyok csaj. Ő csak egy nagyon jó barátnőm akiért aggódok és segiteni szeretnék neki. Azért mert fiú vagyok, nem hiszem hogy nekem mindent tudnom kéne, ezért kértem segitséget itt.
Köszönöm a válaszokat.
Attól, hogy fiú vagy, mg tisztába lehetnél a nők alapvető biológiai működésével. Mondjuk nem feltétlen a te hibád, nem akarlak bántani, inkább az oktatással vannak igen nagy gondok, ha a fiatalok ennyire nem tudnak semmit a ciklusról.
A női ciklus úgy működik, hogy a petefészekben elkezd érni néhány petesejt, majd közülük egy teljesen megérik és kiszabadul a petefészekből. Mikor kiszabadult, és a petevezetőben van, akkor termékenyíthető meg.
A petesejt helyén, a petefészekben pedig kialakul egy kis szervecske (a sárgatest), ami egy hormont termel. Ez a hormon felelős azért, hogy a méh nyálkahártyája alkalmassá váljon a megtermékenyített petesejt befogadására és létrejöhessen a terhesség.
Ha nem termékenyül meg a petesejt, akkor ez a kis szerv elsorvad, a hormontermelés megszűnik, ennek következtében leválik a méh nyálkahártyája (ez a menstruáció).
Tehát először van peteérés és a petesejt kiszabadulása, majd ha nem történt megtermékenyítés, akkor jön meg a menzesz.
Hiába nem volt neki előtte x évig peteérése, ha egyszer csak mégis lesz. Ha éppen akkor szexel, akkor bizony teherbe eshet. És még csak észre sem fogja venni, hiszen nem fog neki feltűnni, hogy nem jön meg.
Nekem hormonprobléma miatt kb. félévente van menstruációm. De mielőtt megjön, előtte mindig van peteérésem, tehát igaz ritkábban, de én is teherbe eshetek, ha épp nem védekezek. Hiába maradt ki előtte fél évig...
Ennek ellenére azért nem túl valószínű a teherbeesés, ha már 5 éve nincs vérzése. De az elég durva, hogy ennyire leszarja.
Egyrészt, ha gyereket akar majd, akkor sem fog így összejönni neki. Másrészt meg egy nőnek kellenek azok a hormonváltozások, amelyek a ciklus alatt történnek. Ha sosem éri a méhnyálkahártyáját sárgatest hormonhatás, akkor sokkal nagyobb eséllyel fog nála kialakulni pl. méhtestrák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!