Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Visszatérő hüvelygomba kezelése?

Visszatérő hüvelygomba kezelése?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Barátnőmnél hüvelygomba jelentkezett. Jó semmi gond elmentünk patikába vettünk canesten combit. Végig csinálta a kúrát. Ezután 1-2 napig minden rendbe is volt, majd visszajött. Most már nem szórakoztunk irány a nőgyógyász. Megvizsgálta felírt kenőcsöt+kupot. 10napos kúra. Végig csinálta. 1-2napig megint jóvolt, aztán megint kijött!

Higénia megfelelő, kb patikatisztaságba élünk. Törülközőről, WC-ről nem kaphatta el, meg semmilyen szituáció sem volt, amiben elkaphatta, még tőlem sem. Fog.gátlót nem szed. Esetleg a laktóz érzékenység közrejátszhat?

Ez kb már 1,5 hónapja húzódik és már nem nagyon bírjuk.

Neten olvasgattam most vettünk grapefruitmagolajat, 3nap alatt semmit sem változott, de azért folytatja.

segítségeteket várom!

előre is köszönöm!

2009. nov. 6. 18:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Én feldugtam magamnak kefíres tampont. Az segít visszaállítani a hüvely ph értékét. Sajnállak titeket, esetleg újra menjetek vissza a nőgyógyászhoz.
2009. nov. 6. 18:35
 2/5 anonim ***** válasza:

téged is kezeltek? a férfiakban ugyanis nagyrészt tünetmentes a gomba. így nemtudhatod h neked van e vagy sem. ha nemvagytok benne biztosak, inkább kenegesd magad teis a canesten kenőccsel kb 5 napig.

barátnőd ha lactacyd-ot hazsnál, azt cserélje le, mert nekem attól jött ki mindig.

a gréfrutmag-nak nem 3 nap kell, hanem legalább 1-2 hét, míg hat.

a fehérnemű, amiket hordott, gomba után mossa ki magas hőfokon és vasalja is ki.

cukorbetegsége nincsen 100%? mert ott sokszor okoz gondot a hüvelygomba.

ha erős gyógyszert írt fel neki a nőgyógyász, akkor ajánlott utána visszaállítani a hüvelyflórát, tejsavas kúppal. mertha erős a gyógyszer akkor a jó bacikat is kinyírja a hüvelyben, ígypedig nagy az esély h a rossz bacik megtáűmadják.

2009. nov. 6. 19:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Ez a kefires tampon, meg a tejsavas kúp nem lehet veszélyes rá? Laktóz-érzékeny(Tejcukor) semmilyen tejes készítményt nem ehet/ihat?
2009. nov. 6. 22:36
 4/5 anonim ***** válasza:
A laktóz érzékenysége valószínűleg az emésztésével kapcsolatos. Még tudom ajánlani a sós ülőfürdőt mindkettőtöknek, nekem bevált.
2009. nov. 9. 07:59
 5/5 anonim ***** válasza:

nekem is ugyanezek voltak a problémák. Most épp kúrálom magamat, az orvos által felírt dolgokkal. Elsőnek Floragyn hüvely kúpot írt ki, tejsavas irrigálással (hetente egyszer), majd amikor ez nem használt, akkor a canesten, és Ovestin krém keverékét, amit a hüvelybe kell felhelyezni hetente kétszer. Amióta használom, azóta eddig minden ok. Kb egy hónapja. Remélem tényleg jó lesz. Azt mondta a doki, hogy valószínüleg egy gomba család van a szervezetben, ami a canestenes kezeléssel nincs kipusztítva teljesen. (a két krémet bele kell nyomni egy kis tégelybe, és összekeverni-ennyi az egész)

De azért nőgyógyászhoz menjen el mindenképp, és mondja meg, hogy egy "drasztikusabb" kezelést szeretne, mint az egyszerű Canesten kombi

2009. nov. 10. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!