Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől lehet ez, hogyan lehet...

Mitől lehet ez, hogyan lehet megoldani? Sos

Figyelt kérdés
15 éves vagyok és a mensesem nem áll be ebben az évben eddig négyszer voltam beteg. Átlagban 60 napra jön meg, vagy több. A barátommal még nem voltunk együtt, de szeretnénk a közeljövőben, de mivel nem állt még be, minden apróság miatt izgulok, hogy miért nem jön meg... Kérlek segítsetek nekem! Fogamzásgátlóval csak végső eseten szeretném beállítani. A másik pedig, ami csak kíváncsiság, ha még nem állt be a menses és szűz a lány, teherbe lehet esni?

2013. szept. 23. 19:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Ha 4x voltál beteg, miért nem mentél orvoshoz? lehet, hogy az a baj. Amúgy még fiatal vagy, beállhat.

Ha volt szexuális kapcsolatod, igen, lehetsz terhes. Peteérésed már van.

2013. szept. 23. 20:09
 2/6 A kérdező kommentje:
Miért mennék orvoshoz és miért lehetne baj, ha már voltam beteg? :O
2013. szept. 23. 20:10
 3/6 anonim ***** válasza:
42%

"15 éves vagyok és a mensesem nem áll be" - Ez teljesen normális még a te korodban, ha 16-17 évesen sem rendszeres, akkor menj nőgyógyászhoz a problémával!

"ebben az évben eddig négyszer voltam beteg" A menzesz nem betegség.

"Átlagban 60 napra jön meg, vagy több." mint mondtam, a te korodban a rendszertelen menzesz, még simán belefér

"A barátommal még nem voltunk együtt, de szeretnénk a közeljövőben, de mivel nem állt még be, minden apróság miatt izgulok, hogy miért nem jön meg..." ÓVSZER!!!!! ÉS tanuljátok is meg használni, nem csak a teherbeeséstől véd.

"Fogamzásgátlóval csak végső eseten szeretném beállítani." Te ne szeressél semmit beállítani fogamzásgátlóval, ha szükséges, akkor az orvosod majd eligazít, mi kell ahhoz, hogy rendszeres menstruációd legyen, ehhez azomban kivizsgálás kell!

"A másik pedig, ami csak kíváncsiság, ha még nem állt be a menses és szűz a lány, teherbe lehet esni?" IGEN, de ez 8. osztályos tananyag, ha már az interneten nem sikerült utánanézned, hogyan működik a tested

Pár jó tanács:

1 első szex ELŐTT nőgyógyász

2 első szex ELŐTT tanuljátok meg mindketten, hogy működik a testetek

3 FOGAMZÁSGÁTLÁS: ÓVSZER!

2013. szept. 23. 20:13
 4/6 A kérdező kommentje:

a másodiktól előre bocs, de

csajként gyakran hívjuk a mensest betegségnek, mert ez szebb szó...

nem voltunk még együtt, pont az elővigyázatosság miattés a megvett óvszereket még nem használtuk fel...

a teherbeesés része azért érdekelt, hogy így a peteérés is más, nem 28 napos egy ciklus...

nincs nagy arcom, de szerintem egy értelmes kérdést tettem fel, és nem volt muszáj kioktatni engem...

2013. szept. 23. 20:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Betegség kifejezést rá én is rühellem, szerencsére nagyon ritkán hallom. A betegség mást jelent, az nem természetes folyamat, illetve számos félreértéshez vezethet, pl. jelen esetben is, mivel a betegségek valóban képesek befolyásolni a ciklust.

"ha még nem állt be a menses és szűz a lány, teherbe lehet esni?"

Mármint szűzen lehetséges-e teherbe esni?

Attól, hogy nem 28napos a ciklusod (sokaknak nem az, enyém speciel 30napos), még simán teherbe eshetsz, mivel ahhoz peteérés kell csak, meg a találkozó ivarsejtek.

2013. szept. 23. 20:38
 6/6 anonim ***** válasza:
63%

"a másodiktól előre bocs, de

csajként gyakran hívjuk a mensest betegségnek, mert ez szebb szó... " NŐKént meg menzesznek hívjuk, mert nem betegség

+a teherbeesés része azért érdekelt, hogy így a peteérés is más, nem 28 napos egy ciklus..." peteérést úgy sem tudod belőni, mégha 28 mapos ios egy ciklusod, nem óramű pontossággal működünk

"nincs nagy arcom" nem mondta senki

" de szerintem egy értelmes kérdést tettem fel" csak szerinted, mindenki más szerint, utána kellene nézni a tested működésének

"és nem volt muszáj kioktatni engem..." nem volt muszáj, az előző válaszomban nem is tettem, tanácsot kaptál, meg lehet fogadni, vagy nem ...a te döntésed, korom szerint az anyád lehetnék ... és pont ezért nem használom porfogáson kívül a tanári diplomámat, mert a mai tinik mindent kioktatásnak vesznek, még akkor is, ha csak segíteni akar az ember ;)

Jó éjt!

2013. szept. 23. 22:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!