A 10 éves lányom augusztusban nagylány lett! Nagyon erősen vérzet és 10 napig tartott neki! úgy h 12. -én jött meg neki aztán elmúlt 17. -én.2 napig nem jött neki semmi, aztán 19. -én vissza jött neki ami megint 5 napig tartott ne!?
De az feltétlenül a felfektetést és lábszéttárást jelentené szegény kislánynak, én nem tenném ki még ilyen traumának, hiszen nincs is igazán oka.
Ha mégis ragaszkodsz ez elvitelhez, akkor legalább női orvoshoz vidd, hogy ne okozzon neki olyan mély nyomokat, amik aztán egész életére kihathatnak.
Ilyen fiatal korban össze-vissza is megjöhet és ez még nem jelent semmi bajt,nekem 10-12 napig tartott a mensim,11 évesen jött meg,szóval a hónap fele mensivel ment el és mindig megjött rendesen.De igen is ha el akarod vinni nőgyógyászhoz,gyerekgyógyászt keres és női orvost mert nagy a valószínűsége,hogy nem csak egy egyszerű hasi uh-t fog rajta csinálni,hanem megvizsgálja.
Aztán ha orvoshoz viszed,akkor tisztázd és beszéld át a kislányoddal hogy vizsgálat esetén mi is legyen,én pl 10 évesen már simán szégyenlős voltam és az kizárt lett volna hogy alul levetkőztem volna úgy az anyám előtt hogy majd a doki előtte vízsgálja meg a nemiszervem,az tök intim testrész,azért azt ne nyitogassa szét a doki még a szülőm előtt sem.
10 éves kislányt két féle képpen vizsgálhat meg a doki,vagy a hüvelyén keresztül,vagy végbélen keresztül.De ez annyiból áll,hogy megnézi a szeméremajkait,a hüvelyét,és egy ujjal vagy hüvelyébe,vagy végbelébe felnyúl,hüvelynél mintát vesz,de csak pálcát használ ehhez.
Ezt a lehetőséget beszéld át a kislánnyal,hogy mi legyen,mert ha elviszed gyerekgyógyászhoz tuti behív oda a doki és ha nem csak beszélgetni akar,hanem végbélen,vagy hüvelyen keresztüli vizsgálatot akkor mi legyen,elfordulj,kimenj,vagy mi legyen.Aztán fenn áll még az is hogy a cicijét is meg akajra nézni simán.
Beszéld át a kislányodat minden felmerülő lehetőséget.Én sem tenném ki ennek a kislányom,de ettől még a saját orvosoddal beszélhetsz,vagy simán felkeresheted a házi,gyerek orvosodat egyedül és kikérheted annak véleményed.
Ezt hidd el sajnos egyik orvos sem tud intimitást és lelki segítséget nyújtani egy 10 éves kislánynak ha ott vetkőzni kell és a legintimebb testrészét megmutatni.
Ha csökken a mensis napok száma az jó jel,sajna az erős vérzés ellen nem sok tenni való van,valakinek egész életében erős vérzése van.
Vigyázz azzal is ne hogy valami hormon gyógyszert írjanak fel,mert attól kiszőrősődhet és akár meghízhat a gyerek,erre is jó az orvostól rákérdezni.
Gondold végig és beszéld meg a kislányoddal is hogy mi legyen.
Mire jutottál?Mit fogsz tenni?
Nagyon szívesen,kedves anyuka,a lényeg,hogy mindig beszéld meg a kislányoddal hogy mikor mire számítosn később is és ha alaposan átbeszélitek és az ő igényeit is figyelembe veszed akkor sosem lesz nagy baj,tudod előbb-utóbb majd középiskoláskorában vagy a suli után kiköt egy nőgyógyásznál és akkor is meg kell hallgatni hogy nő vagy férfi orvosnál könnyebb számára az első vizsgálaton túlesni,az ő igényeit kell majd szem előtt tartani.
Remélem a kislányod most már jobban lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!