Miért van nagyobb étvágya az embernek menstruáció előtt?
szerintem meg rúgd ki a pics.ában azt, aki ilyet mond. baromi dühítő az ilyen fiúk hozzáállása a menstruációhoz, bezzeg ha ő kettőt tüsszent, már meg akar halni.
viszont, hogy érdemben is válaszoljak: a menstruáció során az ember vért veszít(nem túl sokat természetesen, de azért épp eleget ahhoz, hogy) ennek során komoly nyomelem és ásványi anyag hiány áll fel, a legjelentősebb a vashiány.a nők nagy része egyébként is vashiányos, menstruáció nélkül is, hát még akkor. a mentruáció komolyan megviseli az emberi szervezetet, ezért próbál raktározni, minél több energiát és tápanyagot magához venni, hogy megkönnyítse saját maga számára ezt az időszakot. a barátodnak meg azt üzenem, hogy több tiszteletet, és hogy próbáljon meg egyszer egy nyílt sebbel a bélrendszerében járkálni egy hétig, de úgy, hogy a vért folyamatosan üríti a teste, miközben görcsöktől, vashiánytól, puffadástól, és fejfájástól szenved, és még idegileg is sokkal érzékenyebb.
Istenem, bár 1 évre minden férfi kipróbálhatná,milyen nőnek lenni! Átélhetnék a hangulat- és közérzetingadozásokat, hőhullámokat, a plusz-minusz kilókat "csak úgy", a puffadt, feszülő hasat, éhségrohamokat, hányingert, szédülést, görcsöket, folyást, köztes vérzést, elázást a nap bármely szakában és bárhol (utcán, iskolában, munkahelyen, éjszaka), számolgathatnák a napokat, izgulhatnának a terhesség miatt pro és kontra, no és ajánlanék még 1-2 nőgyógyászati vizsgálatot is, nehogy az kimaradjon a tapasztalatok sorából :=).
Mielőtt megjön és is zabálok mint egy disznó. Szerintem - nem vagyok szakember, de mivel legtöbbjük férfi, úgysem tudnának válaszolni - a szervezet felkészül, energiát gyűjt a menstruációval kapcsolatos veszteségekre illetve azok mielőbbi pótlására(vér és nyomelemek).
Véradás után is tanácsos enni, inni, hogy erőre kapj. Gondolom, az ok itt is azonos, csak nekünk a testünk "szól".
Igyekszem felkészülni 2012. év őszére minél több pénzem legyen arra ételhez tudjak jutni hiába vagyok vékony testalkatú nő. Nem csak mestruáció elötti utolsó hetekben van nagyobb étvágyam, hanem akkor lesz igazán farkas étvágyam amikor ősztől-kora tavaszig esik a menstruációm elötti utolsó 2 hét.
Nem szeretnék emiatt antiszociális lenni automatikusan akkor sem nem születtem volna fogyatékosnak, meg egyem azt a süteményt ami nem is nekem van szánva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!