Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen a nőgyógyásznál?

Milyen a nőgyógyásznál?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Nem szeretnék nőgyógyászhoz menni!Félek hogy fájni fog...Olvastam olyat hogy egy nő 40 éves korában szánta rá magát.Lesz olyan hogy esetleg iskolával el kell látogatni a lányoknak vagy ilyesmi?Anyával nem szívesen beszélgetnék ilyenekről...Szóval akkor lesz ilyen látogatás?Mennyi ideig vizsgál?Nagyon fáj?Akár én is megúszhatom 40 éves koromig vagy kötelező ez a vizsgálat?

Előre is köszönöm!Csak értelmes válaszokat szeretnék!

L/15

2013. szept. 16. 16:30
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja és szűz vagyok!
2013. szept. 16. 16:31
 2/10 anonim ***** válasza:

Semmilyen!

De ajánlott elmenni rákszűrésre,azt sajnos nem tudom hány éves kortól ...de a szexuális élet megkezdése után tuti.

Nem kell kötelezően menni,a sulival sem,senkivel!

Ha kérdésed van nyugodtan kérdezz! :)

(pm)

21L

2013. szept. 16. 16:38
 3/10 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem fáj, főleg ha szólsz neki, hogy szűz vagy. Akkor úgy vizsgál meg. Beszélgess erről a barátnőiddel, ha nem érzed cikinek, kérdezd meg esetleg őket, hogy hova járnak és milyen az orvos.
2013. szept. 16. 16:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Szia! Van valami panaszod, hogy gondolkodsz ezen? Mert ha nincsen, akkor ráérsz elmenni az első szexuális együttlét előtt/után, vagy ha 21 éves korodig erre nem kerül sor, akkor 21 éves kortól ajánlott, mert a méhnyakrákot kétévente nem árt, ha szűrik- ez a te érdeked. Addig is ne aggódj ezen. Egyébként iskolával nem mentek közösen. Nem tart sokáig a vizsgálat. Ha szűz vagy, egy vaginoszkóp nevű eszközzel néz be az orvos a hüvelybe, ha nem, akkor felteszi a kacsa nevű eszközt, aminek a segítségével belát a hüvelybe, ilyenkor vesz kenetet. Áttapintja a szerveidet (méh, petefészkek) a has felől és a hüvely felől, aztán fel is lehet öltözni. Nem tart sokáig, pár perc az egész, és igazán ki lehet bírni, az lebegjen a szemed előtt, hogy ez fontos az egészséged érdekében, és hozzátartozik ahhoz, hogy nők vagyunk. Ha mész, akkor feltétlenül jegyezd meg az utolsó menstruációd időpontját, mert kérdezni fogják.
2013. szept. 16. 16:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Nyugodtan menj csak el, ugyanolyan,mintha bármilyen más orvoshoz mennél.A váróban ülő többi nő is ugyanazért van ott,mint te. Fájni nem fáj,bár tény, hogy nem kellemes. Szerintem a rendszeres orvoshoz járás (nőgyógyász,fogorvos,bőrgyógyász, vérvétel stb.) az igényesség kérdése. Szóval azért 40éves korodig ne halogasd:)
2013. szept. 16. 16:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Iskolával nem kell nőgyógyászhoz menned, csak ha bajod van, illetve akkor ha szeretnél nemi életet élni, és fogamzásgátlót íratni.
2013. szept. 16. 16:45
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha fáj, szólni kell.
2013. szept. 16. 17:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Először is keress női dokit, mert azért nem annyira érzed cikinek mint egy férfi elött a vetkőzést, stb.

15 évesen nem kell még menned, csak ha valami problémád lenne. A nemi élet megkezdése után kb 1 évvel érdemes elmenned, ha szüz vagy akkor 22,23 éves korban és utána évente, 2 évente lenne hasznos szűrést csináltatnod.

2013. szept. 16. 19:08
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Egy kicsit megnyugodtam :)

Férfi orvost semmiképpen nem szeretnék. :P

2013. szept. 17. 15:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Iskolával természetesen nem kell menned nőgyógyászhoz.
2013. szept. 17. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!