Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért jár olyan sok öreg néni...

Miért jár olyan sok öreg néni a nőgyógyászatra?

Figyelt kérdés
De tényleg... Nagyon sok.
2013. szept. 12. 13:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%

Attól még, hogy valaki megöregszik, nem veszti el identitását. A női bajokkal így továbbra is a nőgyógyászt kell keresni.

No ő nem abortuszra megy nyilván, mint a kint üldögélők fele, hanem mert pl

- rákos,

- méhelőesése van

- kipakolták

- ki akarják pakolni

stb.

2013. szept. 12. 13:45
 2/12 anonim ***** válasza:
62%

Az idős nőknek is kialakulhat ciszta, mióta, mellrák, petefészek és méhrák, méhnyakrák. Esetleg felfázás, fertőzés...

Gondolod, hogy ezek őket elkerülik?

A nagyimnak egy rutin nőgyógyászati vizsgálat során vette észre a daganatot a mellében a doktornő és küldte mammográfiára. Ha nem járna szűrésre, már nem élne...

Nagyon helyes, hogy járnak, sokkal több idős nőnek kellene mennie!

2013. szept. 12. 13:45
 3/12 anonim ***** válasza:
52%

Bocsi, mióma.

(Egyébként, amikor a nőgyógyászaton feküdtem, volt egy 60 feletti néni, 12 kg-os, folyadékkal teli cisztát operáltak ki a méhéből. A teljes szülész-nőgyógyászati újoncokat behívták a műtétre... A nénit utoljára a szülésénél látta nődoki. 30 feletti lánya volt...)

2013. szept. 12. 13:47
 4/12 anonim ***** válasza:
63%

Kedves kérdező!

Szerinted csak a tiniknek vannak egészségügyi gondjai?

A nőgyógyász nem csak azt nézi meg, hogy egy átmulatot éjszaka után terhes maradtál-e vagy sem, hanem azt is, hogy egészséges vagy-e. Például a 70 éves néninek is lehet melldaganata, ami kezelést igényel, mert fáj, vagy bármilyen rákja és még ő is szeretne élni, mert esetleg szeretné látni felnőni az unokáit. Lehet valaki azért megy, mert a változó kor olyan egészségügyi, illetve mindennapi gondokat okoz, ami rontja a megélhetését, így orvoshoz kell fordulni.

2013. szept. 12. 13:51
 5/12 A kérdező kommentje:
Ó értem. Csak elkísértem a tesómat vizsgálatra és 1-2 állapotos nőn kívül mindenki 60 feletti volt. Meglepett. Köszi a válaszokat!
2013. szept. 12. 13:51
 6/12 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam, hogy csak a tiniknek lehetnek gondjai. És nem is rosszmájúan kérdeztem. Csupán furcsáltam.
2013. szept. 12. 13:54
 7/12 anonim ***** válasza:
67%

Szűrésre évente kell menni, kortól függetlenül.

Amúgy 50 felett is teherbe lehet esni, ráadásul akkor már nem is nagyon számítanak rá, aztán mégis sikerül.

Fehér Anna színésznőnek pl. 53 éves korában született az első gyermeke.

2013. szept. 12. 14:18
 8/12 anonim ***** válasza:
62%
Mert a nőgyógyászati bajok kortól függetlenek. Ezért visznek kislányokat is nőgyógyászhoz!
2013. szept. 12. 14:27
 9/12 anonim ***** válasza:

#10:

Akkor már olvasd el figyelmesen, rád is vonatkozik:

3. / Tilos

(a) trágár kifejezéseket, sértő szavakat, másokban megbotránkozást, félelmet keltő kifejezéseket használni;

(b) a személyeskedni, azaz olyan megjegyzést tenni amely másokra nézve sértő lehet (különösen ami egy másik Felhasználót zavarhatja kora, neme, származása, vallása, faji, nemzetiségi hovatartozása, világnézeti meggyőződése, véleménye, élethelyzete miatt),

továbbá mások becsületére, jóhírnevére sérelmes tartalmat elhelyezni, függetlenül attól, hogy az valós vagy sem, kiemelten a közszereplőkre vonatkozóan;

2013. szept. 12. 15:23
 10/12 anonim ***** válasza:
"őreg nőknek" is kéne évente rákszűrésre menni, pluszban nekik mellvizsgálatra is, hiszen ők veszélyeztetebbek. Sok nő ebben a korban már elkezd a klimaxban lenni, és ezért jár nőgyógyászhoz kezelésre.
2013. szept. 12. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!