SOS Most mitcsináljak? óránként kell cserélnem a betétet, és akkoris éppen hogy nem ázok át
2. Napon vagyok, és amint megmozdulok érzem, hogy jön a menstruáció, és elég kellemetlen, valami ötlet? jobb lenne esetleg tampon, vagy éjszakai betét? Azzal csak annyi a bajom, hogy nagyon átlátszik!
Előre is köszi a normális válaszokat, tapasztalatokat is szívesen hallgatok!
Nem tudnál csütörtök-pénteken otthon maradni?
Éjszakai betét jó ötlet, vagy még gyakoribb csere. Ha holnap is ilyen erős marad, holnapután én a helyedben elmennék nőgyógyászhoz.
Mi látszik át?
Amúgy amikor nekem nagyon megvan akkor a legnagyobb méretű forgalomban lévő tampon, vastag betét, vatta. És van nálam még 3 cserére való mindenből és 2 pótbugyi. Más jobb ötletem nekem sincs.
Mennyi idős vagy és mennyi ideje van meg?
14l már használtam tampont, mert a sportágom "megköveteli"
Tegnap még elég volt 3 óránként cserélni, de 1 óránál hamrabb nem tudok, mert nem mehetek ki minden óra közepén, ez a harmadik menzim, de a 2. Alkalommal nagyon kevés volt, lehet hogy ez most annak az úgypond "pótlása"?
Köszi a válaszokat!
A pótlása nem lehet. Egyszerűen még nem állt be a ciklusod.
Viszont ha a jövőben is ilyen erős lesz a vérzésed, fel kell keresned egy nőgyógyászt (lehet nőt is).
Itt tudsz olvasni a menstruációs zavarokról:
Szerintem beszélj anyukáddal erről, és holnap otthon maradhatnál. (Ha holnap is ilyen erős a menstruációd.)
Nekem komolyabb panaszaim voltak az első hónapokban a mensivel, amivel felkelni sem tudtam. Te is megengedhetnéd Magadnak, hogy komolyabb panaszok nélkül is otthon maradj 2-3 napig, és akkor nem lesz ez gond. Ez egy új körülmény, amit mind a szervezetnek meg kell szoknia, be kell állítania, mind Neked ki kell tapasztalnod, meg kell tanulnod. Az nem ér, hogy ennyire patriarchális legyen egy társadalom, hogy ennek a folyamatnak nem enged teret, és muszáj a teremben maradni, miközben valaki éppen a nővé válás folyamatával kellene foglalkozzon!
Nem való előrébb az az iskola, mint az egészségi és nővé érési dolgok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!