Hashimoto-thyreoiditis, azaz krónikus utoimmmun pajzsmirigy gyulladása van-e valakinek?
Szia! Milyen érékeid lettek a vérképben? TSH? Ha babát szeretnétek be kell állítani 1 köré, de ha nem amúgy a 4 alatti még jó.
Emellett fT4 értéke is jónak kell lennie. Én is ebben a betegségben szenvedek, szerencsére egy nagyon jó endokrinológushoz kerültem, te is keress, sajnos fizetni lehet kell érte, de ez nem elhanyagolható dolog.
Naponta reggel éhgyomorra veszek be egy tablettát életem végéig, de ez legyen a legnagyobb bajom...:) Tehát félni nem kell, nem okoz ez semmi problémát, az már annál inkább, ha felmegy a TSH értéked magasabbra. (Nem ijesztegetésképpen: elhízás, hajhullás, izületi fájdalom, székrekedés, lassú anyagcsere, stb....)
Nagyon alacsony az fT4 értéked, anti TPO-t nem néztek a vérképedben? Mert ha az magas, az mutatja a betegség autoimmun mivoltát. Normál TSH attól még lehet, csak még "nem szabadult el". Legalábbis nekem így mondta a dokim. Igen ez ellen nem sok mindent tehetsz, hormont (Letrox, stb.) nem írhatnak fel, mivel az csak a TSH-dat húzná le, ami nem jó. Pár dolgot olvastam, hogy a gluténmentes táplálkozás segít kordában tartani ezt a dolgot, olvass utána, vélemények-ellenvélemények vannak, én személy szerint nem próbáltam...
Viszont enélkül az anti TPO és anti TG nélkül nehéz megmondani ultrahang alapján, hogy autoimmun-e vagy sem. Lehet egy akut gyulladás is. Persze a dokit ne oktasd ki, csak kérdezd meg, miből gondolja, hogy ez autoimmun, és nem akut gyulladás?
A candidára szigorú diétát fogsz kapni, nem irigyellek, barátnőmnek volt, de hosszú hosszú hónapok diétájával sikeresen leküzdötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!