Gyógyszert kell váltanom?
2 éve szedem a Dalia nevű gyógyszert, gyanúsan jól működik, nincs mellékhatás, már az első hónapokban sem voltak gondjaim vele. Nemrég mentem vérvételre, hogy a vérképem alapján szedhető e még a gyógyszer, a leletek rendben voltak. Mégis pár napja alvadt véres a váladékom, először nem foglalkoztam vele, mivel menses után vagyok, gondoltam tisztulás. Most viszont egyre erősebb, sőt friss vér is megjelent, a 10. gyógyszernél tartok a hónapban, tehát abszolút nem nevezhető természetesnek. Lehet, hogy csak felfáztam a hirtelen időváltozásban, és attól lettek ilyen tüneteim?
A 3. gyógyszert ebben a ciklusban később vettem be, de 6-8 órán belül még, elvileg nem kéne gondot okoznia. Vagy lehet hülyeség, de elég sok müzlit eszem, az aflatoxin botrány alapján akár amiatt is lehet?
20.án voltam együtt párommal utoljára, ha a vérzés a gyógyszer zavarát mutatja, kéne terhességi tesztet is végeznem?
köszönöm ha tapasztalotokat megosztjátok velem
Hány éves vagy?
Okozhatja a gyógyszer, lehet, hogy "megszokta" a szervezeted a gyógyszert, bár én nem tudom ez mennyire befolyásolja a vérzést... Nem voltál mostanság stresszes kicsit? A müzlinek szerintem semmi köze hozzá. Ha nem áll el, vagy rosszabb lesz, mindenképp fordulj orvoshoz. Egyrészt kivizsgál rendesen, másrészt megnyugszol, hogy minden rendben van... nincs vesztenivalód vele. :)
Gyógyulást!
Köszönöm a válaszokat! Voltam orvosnál, azt mondta, bármi felizgathatja a hormonháztartást, nyugodjak meg, szedjem tovább. Azóta nem volt ilyen problémám, kivéve most decemberben: államvizsga után kb egy héttel. Persze ezt is rá lehet fogni a stresszre, de egy harmadik alkalom után lehet megfontolom a váltást, vagy más alternatív módszereket. Azóta romlott a szemem, és észrevettem, hogy hullik a hajam.
22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!