Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy áll be a menstruáció?

Hogy áll be a menstruáció?

Figyelt kérdés

Átlagba 28 napos egy ciklus, igaz? De van akinek mondjuk 30 akkor annak mindig 30 napra rá jön meg? Ha nem így akkor, hogy van ez?

Valaki nekem azt mondta, hogy ha beáll akkor minden hónapban ugyan azon a nap jön meg (tehát pl mindig 4-én), de ugye ez alapból hülyeség a hónapok váltakozó hosszúsága miatt...

Másik kérdés, Hogy elvileg 2 éven belül be kellene állnia, igaz?

2013. aug. 15. 23:25
 1/3 anonim ***** válasza:

A 28 napos ciklus csak a nagy könyvekben van, általában 24-32 napos az elfogadható átlagnak.

Ha ettől eltér, annak számos oka lehet, hormonális, nőgyógyászati stb. amivel érdemes orvost felkeresni. Lehet, ha probléma van, akkor nemhogy 2 év, de 4 év múlva se állna be.

Hogy mindig 30 napra jöjjön meg valakinek, olyanról még nem hallottam, meg olyanról sem, hogy napra és percre pontosan beállna, mivel sok külső hatás is befolyásolhatja a menstruációs ciklust, pl. egy stresszesebb időszak késleltetheti, vagy előrébb hozhatja.

2013. aug. 16. 07:31
 2/3 anonim ***** válasza:

1-2 nap jobbra-balra az tökéletes!

Egyébbként úgy 17 éves korodra kellene beállnia.

2013. aug. 16. 11:11
 3/3 anonim ***** válasza:
17 éves korod körül illene beállnia, addig nem kellene izgulnod miatta.
2013. aug. 16. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!