Az antibiotikumtól viszketek ott lent, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Uuuu sosem volt velem ilyen, de most az antibiotikumtól sajnos kellemetlen viszketésem van, folyásom nincs, néha fehér színű ragacsos szagtalan valamit látok a tisztaságin. Normaflort ma kezdtem, hogy helyreállítsa a bélflórám. Sajna másik antibiotikumot kaptam , mert ez ráadásul nem is használt...
Az a bajom, hogy 2 hétig tuti nem tudok elmenni a nőgyógyászhoz, a gyakorlatom miatt. Mit tudtok tanácsolni mit csináljak? Valami ülőfürdő vagy teafaolaj? Nem ismerek ilyen praktikákat, még sosem volt semmilyen fertőzésem, bacim :(
Vegyél a patikában Canesten kombit,v. Pevaryl kúpot és használd el. Utána pedig valamilyen hüvelyflóra helyreállító
kúpot(pl.Génia 92). A probiotikumok csak a bélrendszerben hatnak.
2013. aug. 10. 21:58
2/7 anonim válasza:
Gyntima kúp, vagy Protexin Gynophylus.
2013. aug. 10. 21:59
3/7 anonim válasza:
Ez szerintem mellékhatás, mivel a folyásod normális. Amikor a bölcsességfogamat távolították el, én is kaptam antibiotikumot, ami miatt viszketett a hüvelybemenetem.
Nézd meg a gyógyszer tájékoztatóját!
2013. aug. 11. 08:08
4/7 anonim válasza:
Azt kifelejtettem, hogy szvsz mellékhatásnál hiába kenegeted, mert nem irritáció okozza.
2013. aug. 11. 08:10
5/7 anonim válasza:
Szerintem a normál pH érték helyreállítása végett Alkagin hüvelykúpot vegyél, vagy pasztát, az kifejezetten erre van(gyógyszer okozta irritáció, hüvelyváldaék okozta irritáció, stb.)
2013. aug. 11. 08:26
6/7 anonim válasza:
Az egész folyamat lényege az,h a beszedett antibiotikum nem csak ott pusztítja el a baktériumokat,ahova szánták őket,hanem a véráramon keresztül eljutva ott és azokat a szükséges baktériumokat is,amik a bél,ill. hüvelyflórában megtalálhatók. Ha ezek "eltűnnek" felszaporodnak az egyéb kórokozók(pl. gombák),ezért van szükség a gomba ellenes kezelésre,utána pedig arra,h a hüvelyflórát visszaállítsd tejsav,ill.tejsavbaktérium tartalmú kúppal,a bélflórát pedig probiotikummal.
2013. aug. 11. 08:27
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a jó tanácsot!!! :D aranyosak vagytok!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!