Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Az antibiotikumtól viszketek...

Az antibiotikumtól viszketek ott lent, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Uuuu sosem volt velem ilyen, de most az antibiotikumtól sajnos kellemetlen viszketésem van, folyásom nincs, néha fehér színű ragacsos szagtalan valamit látok a tisztaságin. Normaflort ma kezdtem, hogy helyreállítsa a bélflórám. Sajna másik antibiotikumot kaptam , mert ez ráadásul nem is használt...

Az a bajom, hogy 2 hétig tuti nem tudok elmenni a nőgyógyászhoz, a gyakorlatom miatt. Mit tudtok tanácsolni mit csináljak? Valami ülőfürdő vagy teafaolaj? Nem ismerek ilyen praktikákat, még sosem volt semmilyen fertőzésem, bacim :(

23/l

2013. aug. 10. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél a patikában Canesten kombit,v. Pevaryl kúpot és használd el. Utána pedig valamilyen hüvelyflóra helyreállító

kúpot(pl.Génia 92). A probiotikumok csak a bélrendszerben hatnak.

2013. aug. 10. 21:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyntima kúp, vagy Protexin Gynophylus.
2013. aug. 10. 21:59
 3/7 anonim ***** válasza:
65%

Ez szerintem mellékhatás, mivel a folyásod normális. Amikor a bölcsességfogamat távolították el, én is kaptam antibiotikumot, ami miatt viszketett a hüvelybemenetem.

Nézd meg a gyógyszer tájékoztatóját!

2013. aug. 11. 08:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt kifelejtettem, hogy szvsz mellékhatásnál hiába kenegeted, mert nem irritáció okozza.
2013. aug. 11. 08:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a normál pH érték helyreállítása végett Alkagin hüvelykúpot vegyél, vagy pasztát, az kifejezetten erre van(gyógyszer okozta irritáció, hüvelyváldaék okozta irritáció, stb.)
2013. aug. 11. 08:26
 6/7 anonim ***** válasza:
50%
Az egész folyamat lényege az,h a beszedett antibiotikum nem csak ott pusztítja el a baktériumokat,ahova szánták őket,hanem a véráramon keresztül eljutva ott és azokat a szükséges baktériumokat is,amik a bél,ill. hüvelyflórában megtalálhatók. Ha ezek "eltűnnek" felszaporodnak az egyéb kórokozók(pl. gombák),ezért van szükség a gomba ellenes kezelésre,utána pedig arra,h a hüvelyflórát visszaállítsd tejsav,ill.tejsavbaktérium tartalmú kúppal,a bélflórát pedig probiotikummal.
2013. aug. 11. 08:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a jó tanácsot!!! :D aranyosak vagytok!
2013. aug. 11. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!