Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Félek hogy átázok tamponnal!...

Félek hogy átázok tamponnal! Segítség /lent/?

Figyelt kérdés
Holnap megyünk Balatonra és már érzem hogy fáj a derekam..1 hetet oda leszünk szerintem megfog jönni pár nap múlva,mondjuk még nem rendszeres a menstruációm.Ha megjön betétet fogok használni de ha megyünk fürdeni a Balatonba akkor tamponra válltok.Ha bentvan a tampon akkor mindig attól parázok hogy átázok :s milyen idő közönként cseréljem 1 óra fürdőzésnél?

2013. aug. 9. 16:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Amint kijössz a vízből rögtön cserélni kell, minden egyes fürdés után.
2013. aug. 9. 16:07
 2/4 A kérdező kommentje:
és ha nincs rá lehetőség?
2013. aug. 9. 16:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Amikor odamentek a partra felméred a lehetőségeket. Ha van rá lehetőség akkor fürdesz, ha nincs rá lehetőség, nem fürdesz. Azaz igazság, hogy fürdés közbe a hüvelybe megy be egy kis víz, ezért a tampon alja alulról vizes lesz. Fölülről meg jön a vér. Hamarabb átázik így a tampon, mert két oldalról telik. Én az első pár napban max 15-20 percet szoktam bent lenni aztán megyek cserélni, még így nem kerültem kínos helyzetbe. Ezt neked is ki kell tapasztalnod, hogy nálad mennyit bír ki, nem vagyunk egyformák.
2013. aug. 9. 17:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem nem szokott bemenni a víz, és az első 2 napban kb. 2-3 órát bírok vele. De később 4-5 óránként is elég cserélnem. Nyilván függ a vérzésed erősségétől, meg hogy mekkora tampont használsz. Amit tudok javasolni, hogy a minivel kezdd, és inkább járj gyakrabban, 1-1,5 óránként cserélni, mert azt egyszerűbb feltenni és levenni, ha szűz vagy. Az sem jó feltétlenül, ha 20 percenként cseréled, mert kidörzsölheti a hüvelyfalat, és könnyebben kaphatsz el fertőzést.
2013. aug. 10. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!